Politicienii USL au votat pentru democraţie şi schimbare

29 iulie 2012 19:450 comments

Duminică, 29 iulie, românii au fost chemaţi să voteze la referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat, Traian Băsescu. Dacă PDL şi PP-DD au boicotat votul la referendum, politicenii USL (PNL şi PSD) au mers la vot, declarând la unison că au votat schimbarea în România. Primul dintre politicienii care a mers la vot a fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, care a votat la ora 10:00, la secţia numărul 10, din cadrul Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”. Acesta a declarat că a venit la vot să-şi exprime un drept constituţional, dobândit în 1989, cu preţul vieţii a sute de tineri. „Vreau să-mi exercit un drept constituţional pentru care au murit mulţi tineri în 1989. Indiferent care va fi miza acestor alegeri, voi ieşi întodeauna la vot, pentru că vreau să cinstesc memoria acelor oameni care au murit pentru ca noi să ne exercităm votul”, a declarat Florin Roman, la ieşirea din secţia de vot.
Tot la ora 10:00, a votat şi liderul PSD Alba, Ioan Dârzu, acesta fiind arondat să voteze la o secţie din cartierul Lipoveni. „Am votat pentru intrarea României în normalitate, din punct de vedere politic şi economic, pentru un viitor mai bun, pe care toţi românii şi-l doresc”, a declarat Ioan Dârzu.
La fel ca la alegerile locale, deputatul liberal Călin Potor a votat tot la „Colegiul Tehnic Dorin Pavel” din Alba Iulia, unde a fost însoţit de soţia sa. Acesta a spus că a votat cu gândul că normalitatea va reveni în România. „Îmi doresc ca România să devină o ţară normală, respectiv să revină o ţară normală, în care fiecare să aibă de făcut doar ce are trecut în fişa postului, în care oamenii şi inclusiv şeful statului să se comporte după cum uzuanţele o cer. Cred că este un gest de om normal care îşi doreşte o ţară normală, o viaţă normală, o lume normală”, a declarat Călin Potor.
În jurul orei 11:00, duminică, la fel ca în urmă cu o lună şi jumătate, deputatul PNL Teodor Atanasiu a venit să voteze la Grădiniţa de pe strada „Vasile Goldiş”, însoţit de soţia sa, Laura Atanasiu. La ieşirea din secţia de vot, acesta a declarat: „Am decis să-mi exercit cel mai important drept democratic al unui cetăţean, dreptul la vot. Am votat pentru schimbare, am votat pentru a scăpa de ură, de dezbinare în această ţară. Doresc ca de mâine să reînceapă reconstrucţia ţării”, a declarat deputatul PNL de Alba, Teodor Atanasiu.
Întrebat despre deznodământul referendumului, Teodor Atanasiu a spus: „Trebuie să scăpăm de omul care în 8 ani ne-a condus în ură şi dezbinare, în suspiciune, în duşmănie şi să începem o nouă viaţă europeană, fiindcă noi românii merităm acest lucru”.
Prefectul Dan Simedru a votat la secţia de la Bazinul Olimpic spunând că a votat cu gândul că şi-a făcut datoria de cetăţean şi că, prin referendum, putem vedea dorinţa poporului.
Tot pentru schimbare a votat şi vicepreşedintele PNL, Simone Albani.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com