Polițiștii din Aiud au confiscat…31 de kilograme de fructe

27 noiembrie 2013 13:270 comments

piata fructeÎn cursul zilei de marți poliţiştii din Alba au continuat activităţile în cadrul acţiunii declanşată de Poliţia Română, la data de 18 noiembrie a.c., pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu carne, legume fructe şi obiecte ornamentale.
Astfel, poliţiştii de investigare a fraudelor din Aiud, au efectuat verificări la mai multe societăţi comerciale din municipiu, care au ca obiect de activitatea comercializarea de legume şi fructe.
Cu această ocazie, la una dintre societăţile verificate a fost găsită cantitatea de 31 kg fructe şi legume (clementine, struguri şi roşii), pentru care, reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente legale de provenienţă.
Administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 iar întreaga cantitate de legume şi fructe a fost confiscată.

Tot în cursul zilei de ieri poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu poliţiştii de investigare a fraudelor din Cugir, în timp ce acţionau pe D.N. 7, pe raza comunei Şibot, au oprit pentru control, o autoutilitară condusă din direcţia Deva – Sebeș de un bărbat de 27 de ani, din Râmnicu Sărat, care transporta 76 de anvelope cu jante din aluminiu şi 8 anvelope simple, în valoare totală de 17.800 lei, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de proveniență şi transport.
Bunurile au fost confiscate iar faţă de conducătorul autoutilitarei a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile art. 1 lit. e din Legea 12/1990.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com