Politistii din Alba au facut Craciunul in strada!

27 decembrie 2019 19:272 comments

 

 

În perioada Crăciunului, peste 160 de poliţişti din judeţul Alba au acţionat, zilnic, pentru menţinerea climatului de siguranţă publică în județ. S-a intervenit la 130 de evenimente, au fost sesizate 50 de infracțiuni și au fost aplicate 96 de amenzi, majoritatea pentru încălcarea normelor rutiere.

 

În perioada 24 – 26 decembrie 2019, poliţiştii din Alba au fost la datorie pentru a asigura un climat de ordine şi linişte publică şi au intervenit de fiecare dată, cu promptitudine, în cazul producerii vreunui eveniment.

 

În cele 3 zile, au fost constatate 50 de infracţiuni şi 96 de abateri de natură contravenţională, care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 22.380 lei.

 

Dintre contravenţiile aplicate, 33 au fost pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 și 63 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Totodată, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din care 6 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

 

S-a intervenit la 130 de solicitări ale cetăţenilor, din care 122 au fost făcute prin serviciul de urgenţă 112.

 

În continuare, poliţiştii vor fi la datorie, pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

 

Exemple:

 

La data de 24 decembrie 2019, polițiștii de investigații criminale din Aiud l-au identificat pe un bărbat de 40 de ani, din municipiu, ca persoană bănuită de furtul a 4 drujbe a căror valoare a fost estimată de păgubit la 8.500 de lei.

 

Se pare că, în zilele de 15 și 22 decembrie 2019, bărbatul ar fi pătruns, prin efracție, într-un imobil aparținând unei societăți comerciale din Aiud, ar fi dezactivat sistemul de supraveghere video și ar fi sustras drujbele.

 

Cu ocazia activităților de cercetare desfășurate, polițiștii au reușit să recupereze două dintre drujbele furate.

 

Față de bărbatul bănuit de furt, cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii sale activități infracționale.

La data de 25 decembrie 2019, polițiștii din Alba Iulia au emis un ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal, pentru violență în familie, față de un bărbat de 32 de ani, din Alba Iulia.

 

În noaptea de 24/25 decembrie, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, acesta ar fi agresat-o pe concubina sa și ar fi strâns-o de gât.

 

Polițiștii au aplicat formularul de evaluare a riscului, iar în urma interpretării acestuia au emis un ordin provizoriu de protecție, evacuându-l pe bărbat din locuință și interzicându-i să se apropie de concubina sa.

 

  

În noaptea de 25/26 decembrie 2019, polițiștii de siguranță publică din Aiud l-au depistat, în incinta unui club din oraș, pe un bărbat de 36 de ani, din comuna Livezile, județul Alba, care avea asupra sa o cutie cu petarde.

 

Petardele au fost confiscate, iar față de bărbat a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

 

 

La data de 26 decembrie 2019, polițiștii din Zlatna l-au identificat pe un tânăr din oraș ca și persoană bănuită de săvârșirea unui furt din locuință, faptă în legătură cu care poliția a fost sesizată în dimineața aceleiași zile.

 

În sarcina tânărului în vârstă de 21 de ani, s-a reținut faptul că, în noaptea de 24/25 decembrie 2019, ar fi pătruns, prin efracție, într-o casă din Zlatna și ar fi sustras un televizor a cărei valoare a fost estimată, de către persoana păgubită, la 700 de lei.

 

Ulterior, tânărul ar fi vându televizorul contra sumei de 100 de lei de lei, unui cetățean din Zlatna, de la care polițiștii l-au recuperat.

 

Față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. 

 

Infracțiuni rutiere

 

La data de 26 decembrie 2019, în jurul orei 02,20, polițiștii Serviciului Rutier l-au depistat un bărbat de 34 de ani, din comuna Meteș, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Ampoița, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care  fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 26 decembrie 2019, în jurul orei 05,00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos l-au depistat pe un tânăr de 29 de ani, din comuna Meteș, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Tăuți, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,44  mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

 

Tot in dimineața zilei de 26 decembrie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos l-au depistat, pe raza localității Tăuți, pe un tânăr de 24 de ani, din Tăuți, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,51  mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

 

În seara zilei de 26 decembrie 2019, în jurul orei 20,20, polițiștii din Teiuș l-au depistate pe un bărbat de 59 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, între Teiuș și Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește conducătorilor auto că consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor. Pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic, crescând şansele de implicare într-un accident rutier.

 

Totodată, pentru a evita implicarea în accidente rutiere, recomandăm:

 

  • Circulați cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de vizibilitate scăzută, carosabil ud/umed, acoperit cu polei sau zăpadă;
  • Păstrați distanță corespunzătoare între mașini;
  • Nu depășiți în condiții de vizibilitate scăzută, chiar dacă marcajul rutier vă permite această manevră;
  • Asigurați-vă foarte bine înainte de a trece de pe o bandă pe alta;
  • Folosiți luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră și categoria de drum pe care vă aflați;
  • Nu frânați brusc;
  • Nu conduceți sub influența alcoolului, dar nici obosiți;
  • Acordați atenție sporită pietonilor;
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile;
  • Respectați indicațiile polițiștilor care supraveghează și dirijează traficul rutier;

 

De asemenea,  nu uitați că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

 

DRUM BUN!

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com