Poliţiştii din Alba Iulia în căutarea unor autori de înşelăciune

13 septembrie 2012 14:590 comments

Miercuri 12 septembrie, Poliţia din Alba Iulia a fost sesizată de o femeie în vârstă de 78 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi zile, a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune, comisă de către persoane necunoscute.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că soţul femeii, în timp ce se întorcea de la piaţă, a fost abordat de către două persoane, un bărbat şi o femeie, care i-au solicitat, cu titlu de împrumut, o sumă de bani, sub pretextul că au nevoie de ea, întrucât o rudă apropiată a lor a suferit un accident rutier grav şi se află internată în spital.
Cei doi autori, care se deplasau cu un autoturism înmatriculat în străinătate, le-au declarat victimelor că sunt din Germania şi nu au suficienţi bani pentru a plăti intervenţia chirurgicală a rudei lor, lăsând în schimbul banilor, ca şi garanţie, o servietă în care au declarat că se află documentele firmei.
Fiind foarte convingători, folosindu-se de un scenariu bine pus la punct şi de buna credinţă a celor doi vârstnici, autorii au reuşit să le capete încrederea. Astfel, femeia s-a deplasat la unitatea bancară unde deţinea un depozit, de unde a extras suma de 4.800 de euro pe care a înmânat-o celor doi excroci, primind în schimb servieta în care se aflau documente care s-au dovedi a fi fără valoare.
Cei doi vârstnici au realizat că au fost victima unei infracţiuni, moment în care au sesizat poliţia. Cercetările sunt continuate.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com