Polițiștii din Alba la datorie cu ocazia sărbători Adormirii Maicii Domnului

14 august 2013 08:590 comments

Grup de politistiPeste 250 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, vor fi la datorie, în timpul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Marie), pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică. Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale precum şi pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.
În intervalul 15- 18.08.2013, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat o serie de măsuri pentru intensificare acţiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranţă publică şi prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în locurile aglomerate şi a lăcaşurilor de cult din judeţul nostru dar şi în zonele de agrement, în vederea prevenirii evenimentelor negative.
În acest sens, pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va acţiona zilnic, cu peste 80 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni, care vor folosi peste 50 de mijloace auto, în dispozitive de ordine publică şi rutieră.
Cele 16 aparate radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, vor fi folosite zilnic pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere.
Se va acţiona pentru depistarea şi sancţionarea cu fermitate a conducătorilor auto care urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice şi va fi asigurată prezenţa activă a poliţiştilor rutieri pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere precum şi pentru fluidizarea şi controlul traficului rutier.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamaţie a cetăţenilor, pentru asigurarea unui climat de siguranţă corespunzător, pe perioada acestei sărbători.
Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, recomandăm cetăţenilor să urmeze câteva dintre sfaturile noastre:
– În zonele aglomerate, fiţi atenţi la genţi, poşete şi buzunare!
Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi închideţi ferestrele!
Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!
Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
– Adaptaţi permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.
– Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!
În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apel Unic de Urgenţă

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com