Politistii din Alba-mereu la inaltime!

13 iunie 2018 20:380 comments

Maşini căutate, indisponibilizate de poliţiştii din Alba

 

Alte două autoturisme, căutate de autorităţile italiene, au fost indisponibilizate de poliţiştii din Alba. Un bărbat din judeţul Sibiu este cercetat pentru tăinuire, fals şi uz de fals, fapte săvârșite în legătură cu înmatricularea şi vânzarea unor autoturisme de lux.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au continuat cercetările în legătură cu un bărbat de 28 de ani, din Avrig, judeţul Sibiu, ce, în perioada ianuarie – aprilie 2018, cu complicitatea unui cetățean italian, ar fi adus în România 8 autoturisme de lux, fabricate în perioada 2014 – 2018, cu valoare totală de peste 1.000.000 de lei.

 

Aceştia ar fi achiziţionat din Italia, în sistem leasing sau ar fi închiriate autoturismele în cauză şi, folosindu-se de documente şi declaraţii false, le-ar fi înmatriculat în circulaţie, în România.

 

Cele două autoturisme de lux au fost recuperate din municipiul Bucureşti, de la terţe persoane cărora bărbatul le-ar fi vândut, prin interpuşi, la preţuri sub valoarea de piaţa.

 

În ancheta ce vizează aceste fapte, până în prezent, au fost recuperate 3 autoturisme, în valoare totală de 120.000 euro.

 

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a persoanelor bănuite şi recuperarea tuturor autovehiculelor ce fac obiectul anchetei.

 

 

Informații de background:    

 

La data de 8 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba au luat măsura reţinerii faţă de un bărbat de 28 de ani, din Avrig, judeţul Sibiu, ce este bănuit că, folosindu-se de documente şi declaraţii false ar fi reuşit să înmatriculeze, în România, mai multe autoturisme urmărite de autorităţile din Italia.

 

Se pare că, în perioada ianuarie –aprilie 2018, bărbatul ar fi adus în ţară 6 autoturisme de lux, fabricate în perioada 2014 – 2018, cu valoare totală de peste  700.000 de lei, ce fie au fost achiziţionate din Italia, în sistem leasing, fie au fost închiriate şi, folosindu-se de documente şi declaraţii false, le-ar fi înmatriculat în circulaţie pe numele unor terţe persoane, toate din judeţul Sibiu, pe care, contra unor sume de bani, le-ar fi determinat să fie de acord cu înmatricularea.

 

Se pare că, ulterior înmatriculării, bărbatul ar fi încercat să vândă autoturismele, postând anunţuri pe site-urile de specialitate.

 

Scutul pădurii

 

În urma unui control la o societate de prelucrare şi comercializare a materialului lemnos din comuna Lupşa, poliţiştii specializaţi în combaterea delictelor silvice au confiscat 73 de metri cubi de material lemnos.

 

La data de 12 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din IPJ Alba, împreună cu poliţiştii din Baia de Arieş şi reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Județene Alba şi ai Direcţiei Silvice Alba au făcut un control la punctul de lucru din localitatea Muşca, comuna Lupşa, al unei societăţi comerciale specializată în prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că reprezentanţii societăţii au expediat, fără documente legale de provenienţă, cantitatea de  73,65 metri cubi material lemnos, de esenţă rășinoasă.

 

Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar complementar s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 73 metri cubi de material lemnos.

 

Acţiunile de prevenire şi combatere a delictelor silvice vor continua.

 

Infracțiune rutieră

 

La data de 12 iunie a.c., în jurul orei 22.45, poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei, în timp ce acţionau pe raza localităţii Sînmiclăuș, l-au depistat pe un bărbat de 31 de ani, din comuna Şona, în timp ce conducea un moped neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Faţă de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

 

Amplasarea radarelor în data de 14 iunie 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac    

                                                         

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com