Poliţiştii din Alba recomandă şoferilor, pietonilor şi cetăţenilor să respecte regulile de circulaţie

16 octombrie 2012 16:052 comments

În ultima perioadă de timp, la nivelul judeţului Alba, s-au produs mai multe accidente de circulaţie rutieră cu consecinţe deosebit de grave. În perioada 1august – 15 octombrie, s-au înregistrat 50 de accidente în urma cărora şi-au pierdut viaţa 11 persoane, 47 de persoane au fost rănite grav, iar 21 persoane au fost rănite uşor.
Principalele cauze ale producerii accidente au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum – 12 accidente soldate cu 2 morţi, 13 răniţi grav şi 8 răniţi uşor;
neacordare prioritate vehicule – 9 accidente soldate cu 8 răniţi grav şi 3 răniţi uşor;
depăşire neregulamentară – 7 accidente soldate cu 1 mort, 7 răniţi grav şi 3 răniţi uşor; traversare neregulamentară pietoni – 4 accidente soldate cu 1 mort şi 3 răniţi grav; nerespectarea distanţei între vehicule – 4 accidente soldate cu 1 mort, 4 răniţi grav şi 4 răniţi uşor.
Deşi Serviciul Rutier Alba a sporit activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier, precum şi cele de informare şi educaţie rutieră, preîntâmpinarea unor astfel de evenimente se poate realiza în primul rând prin adoptarea unui comportament preventiv, de către toţi participanţii la traficul rutier.
Obligaţia respectării regulilor de circulaţie revine tuturor participanţilor la traficul rutier, fie în calitate de conducători auto, mopedişti, biciclişti, căruţaşi şi nu în ultimul rând, pietoni. În acest sens, Poliţia Rutieră Alba recomandă conducătorilor auto: adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi trafic;
respectaţi viteza maximă legală admisă pe sectorul de drum pe care circulaţi;
atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare; respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere indiferent dacă este vorba despre pietoni sau vehicule; nu conduceţi sunt influenţa băuturilor alcoolice; evitaţi orice altă preocupare care v-ar putea distrage atenţia în timpul condusului.
Pietonilor li se recomandă: traversaţi strada numai la culoarea verde a semaforului electric, prin locuri marcate cu indicator de trecere pentru pietoni sau pe la colţul intersecţiei, asigurându-vă că puteţi traversa în siguranţă; când traversaţi strada prin locuri semaforizate, aşteptaţi cu răbdare apariţia luminii de culoare verde; nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă sau pe bicicletă; jocul pe carosabil nu este doar interzis, dar şi periculos. Mulţi copii şi-au pierdut viaţa în asemenea împrejurări.

Atenţie cetăţeni!
Numai în două zile, în Alba s-au produs 6 accidente de circulaţie grave, cauzate de nerespectarea regulilor de circulaţie, în care şi-a pierdut viaţa o persoană, iar 6 persoane au fost grav rănite.

Crinela Toader

2 Comments

  • NIMENI CU BANI MULTI, INCONSTIENTI, BAUTI NU RESPECTA LEGEA CIRCULATIEI.CONDUS CU O MANA, TELEFON MOBIL LA DOAMNE E MODA, CUM NEACORDAREA PRIORITATI, PE TRECERE DE PIETON E NORMAL LA DOAMNE PARCA NU SUNT MAME, NU VOR FI BUNICI.CU SFATURI NU FACETI NIMIC.

  • traduce cineva comentariul de mai sus?? :))

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com