Politistii din Alba vegheaza la buna desfasurare a Bacalaureatului

6 iunie 2017 14:050 comments

Comunicat IPJ Alba

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a suplimentat dispozitivul curent care acționează pentru siguranța comunității.

Astfel, pe durata examenului național de Bacalaureat, 35 de poliţişti vor acționa, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 24 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 11 sunt poliţişti de la rutieră.

Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează siguranţa publică. În acest sens, cele 12 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

La nivel naţional, peste 3.500 de polițiști acționează suplimentar, pentru desfăşurarea în condiții de liniște și siguranță a examenului național de Bacalaureat la cele 1.737 de centre de examinare.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com