Poliţiştii, pe urmele hoţilor din biserici

14 martie 2012 15:320 comments

Poliţişti din cadrul IPJ Hunedoara, sub coordonarea ofiţerilor specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, cu sprijinul DGIPI, au desfăşurat miercuri, 14 martie,13 percheziţii domiciliare în locaţii de pe raza judeţelor Alba, Sibiu, Braşov, Timiş şi Bacău, în scopul documentării activităţii infracţionale a unor suspecţi care, în perioada august – septembrie 2011 au sustras şi traficat 112 icoane pe lemn şi sticlă din 8 biserici de lemn situate pe raza judeţelor Hunedoara, Vâlcea şi Mureş.
Percheziţiile au vizat locuinţele unor suspecţi de furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire, dar şi pe cele ale unor colecţionari de artă.
Acţiunea este o continuate a activităţilor investigative care au condus, în noiembrie 2011, la arestarea preventivă a doi suspecţi din comuna sibiană Brateiu, care sunt în prezent judecaţi de Tribunalul Hunedoara pentru complicitate la infracţiunea de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.
Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională a suspecţilor se ridică la 1.300.000 lei, din care s-a reuşit recuperarea a aproximativ 50%.
La acţiune au participat peste 90 de poliţişti din cadrul IGPR – Direcţia de Investigaţii Criminale, al IPJ Hunedoara şi al inspectoratelor judeţene de poliţie pe raza cărora au avut loc percheziţiile, precum şi luptători ai structurilor de intervenţie rapidă. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com