Politistul Liviu Dan Radovici, premiat de colegii din judetul Alba

8 august 2017 15:441 comment

Lun, 7 august, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba s-a aflat un invitat special: agentul de poliţie Liviu Dan Radovici din cadrul Serviciului Transporturi Alba, pentru a lua parte la o festivitate în cadrul căreia poliţiştii inspectoratului i-au transmis mesajul lor de apreciere pentru intervenţia sa din data de 31 iulie. Aflat în timpul liber, agentul Radovici a salvat de la înec un adolescent prins într-un vârtej în râul Mureş.

„În ciuda tinereţii dumneavoastră, sunteţi un exemplu pentru noi toţi şi am convingerea că veţi face, mai departe, onoare profesiei de poliţist. În numele poliţiştilor din judeţul Alba, vă felicit pentru curajul şi spiritul de sacrificiu de care aţi dat dovadă”, a declarat comisarul şef Mihai Rus, adjunct al şefului inspectoratului, desemnat la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

În semn de recompensă şi încurajare, colonelul Ilie Ilea, preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor – Organizaţia Teritorială Alba, i-a înmânat agentului Liviu Dan Radovici, o sumă de bani din partea organizaţiei.

„Colegul nostru este un erou, cu atât mai mult cu cât fapta sa a fost făcută în timpul liber, ceea ce confirmă faptul că meseria de poliţist nu se desfășoară doar în timpul orelor de program, ci oricând”, a spus colonelul Ilie Ilea.

Reamintim faptul că în după amiaza zilei de 31 august, fiind în timpul liber, agentul de poliţie Liviu Dan Radovici se afla în localitatea Vinţu de Jos, pe malul râului Mureş, când a auzit strigătele de ajutor ale unor tineri ce se aflau la scăldat. Curajos, poliţistul s-a aruncat în apă şi a reuşit să-l salveze pe un minor de 16 ani, ce era la un pas să se înece. În prezent, tânărul salvat din apele Mureşului este în afara oricărui pericol.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com