„Ponta ar trebui să părăsească cât mai repede Palatul Victoria”

23 iulie 2012 17:470 comments

Fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a aflat pentru două zile în judeţul Alba unde s-a întâlnit cu susţinătorii şi a promovat Iniţiativa Civică de Centru – Dreapta, formaţiune politică lansată recent, ce îşi propune ca până la toamnă, să construiască o platformă politică cu rol de alianţă electorală, care să-şi angajeze electoral proprii candidaţi.
Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, unde a fost însoţit de mai mulţi lideri ai PDL Alba în frunte cu preşedintele PDL Alba Mircea Hava, Mihai Răzvan Ungureanu a continuat războiul de la distanţă pe care îl duce cu premierul Victor Ponta. Ungureanu a răspuns acuzaţiilor pe care i le-a adus în ultima perioadă, premierul Victor Ponta. Trebuie amintit faptul că Victor Ponta a declarat că „Ungureanu şi Băsescu au vândut ţara străinilor”.
„Domnul Ponta nu are, probabil, responsabilitatea propriilor cuvinte şi a exprimării sale. Pe de o parte, ce a zis domnia sa îmi aduce aminte de ceea ce în anii 90 rima cu sloganul „nu ne vindem ţara”. Dacă asta este gândirea domniei sale, o spun clar că accidentul prin care a ajuns prim ministru devine o nenorocire pentru toată ţara, în fiecare zi, cu fiecare minut care trece. E greu să comentezi o aberaţie dar o las celor de specialitate să o facă… în domeniul clinic”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta a dorit să comenteze şi declaraţiile lui Victor Ponta, care spunea la Iaşi că avea aşteptări mai mari de la el, privind calmul şi comportarea sa elegantă. Deşi se afla în urmă cu ceva timp în relaţii bune, chiar de prietenie, cu actualul premier Victor Ponta, din declaraţiile de la Alba Iulia s-a putut vedea că relaţiile de amiciţie dintre cei doi nu mai există. Ungureanu i-a recomandat lui Ponta că ar fi bine să părăsească cât mai urgent Palatul Victoria şi să-şi clarifice situaţia cu studiile de doctorat: „Îl asigur în continuare de eleganţa mea, cum îi asigur pe toţi cei pe care îi consider adversari de eleganţă, asigurându-l pe domnul că din partea mea nu va avea atacuri la persoană pentru că nu atacurile la persoană intră în logica atacului politic. Domnul Ponta nu poate să conteze pe admiraţia mea, pentru că în faţa unui asemenea monument de incompetenţă şi amoralitate nu pot fi nici într-un fel mulţumit şi îi repet domnului ministru Victor Ponta că pentru a nu face de ruşine o naţie întreagă, ar fi bine să părăsească Palatul Victoria până nu va căpăta o poreclă definitivă despre modul cum îşi falsifică biografia. Nu are dreptul la titlul de conferenţiar şi ar fi bine să întoarcă la stat banii pe care i-a luat atât timp cât i s-au plătit cele 15 la sută suplimentare până când acest privilegiu financiar a fost desfiinţat şi evident, în măsura în care legea permite, să dea înapoi şi salariul de conferenţiar până la nivelul de lector”, a declarat Ungureanu la Alba Iulia.
Fostul premier a făcut şi referiri la referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, din 29 iulie. Ungureanu a declarat că românii ar trebui să deschidă bine ochii pentru a scoate răul din ţară, făcând referire la guvernarea USL, dar nu a dorit să precizeze dacă va participa la referendum sau îl va boicota. „Datoria cetăţenească mă îndemană acum să merg la vot. În acelaşi timp, mă gândesc la ceea ce poate să însemne legitimarea unui referendum constituit pe baze ilegitime şi lipsite de etică. Convingerea mea este că preşedintele legitim ales, domnul Băsescu, nu a încălcat în niciun fel Constituţia. Suspendarea este un circ, un teatru ieftin menit să legitimize, între ghilimelele pe care nu le foloseşte domnul Ponta, o iniţiativă, un act de suspendare a preşedintelui, a persoanei Traian Băsescu. Dacă vom merge la vot sau dacă vom decide să boicotăm, veţi afla zilele următoare. Eu cred că ar trebui pe 29 iulie să deschidem larg geamurile pentru a încerca să scoatem răul afară”, a spus Ungureanu, cu referire la referendumul din 29 iulie.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com