Potoliti de jandarmi:Un tânăr şi-a ameninţat cumnatul iar altul a înjurat şi ameninţat o femeie

27 februarie 2013 09:517 comments

În urma unor apeluri la numărul unic pentru semnalarea situaţiilor de urgenţă – 112, jandarmii au aplanat marţi, 26 februarie a.c., 2 scandaluri. Cei care le-au provocat au fost sancţionaţi cu amendă în valoare totală de 900 de lei.

Primul incident s-a petrecut în cartierul Mihail Kogălniceanu din municipiul Sebeş. Aflat în vizită la rude, Silviu D., în vârstă de 25 de ani, şi-a înjurat şi şi-a ameninţat cumnatul cu bătaia pentru că, se pare, acesta a refuzat să-i împrumute o sumă de bani. Bărbatul este cunoscut în zonă ca fiind o persoană violentă, iar în acest context, nu este prima dată când forţele de ordine intervin pentru a-i potoli pornirile agresive. În urma intervenţiei jandarmilor conflictul a fost aplanat, iar iniţiatorul acestuia a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 500 de lei.

Al doilea eveniment a survenit în jurul orei 20.00, când un bărbat a apelat 112 şi a solicitat ajutor deoarece soţia sa era înjurată şi ameninţată cu acte de violenţă de un alt bărbat. Conflictul era în plină desfăşurare pe strada Corniştei din cartierul albaiulian Bărăbanţ, iar la acesta asistau involuntar câţiva  trecători.  Sosiţi de urgenţă la faţa locului, jandarmii au reuşit în scurt timp să potolească spiritele încinse, au prevenit escaladarea violenţei şi au trecut apoi la verificarea cauzelor care au stat la baza episodului de violenţă verbală. În urma verificărilor efectuate se pare că motivul scandalului îl constituie … o sancţiune contravenţională primită de bărbat de la un echipaj de jandarmerie după ce a fost surprins în incinta unei societăţi comerciale unde intrase cu intenţia de a sustrage fier vechi. Convins că în acel caz femeia a fost cea care anunţase forţele de ordine, bărbatul i-a reproşat acest fapt şi a prevenit-o că dacă va mai chema vreodată jandarmii va avea de suferit. Bineînţeles că modul în care i-a transmis aceasta a fost unul vulgar, iar violenţa verbală a avut ca jandarmiefect, pe de o parte, intrarea în panică a victimei şi a familiei acesteia, iar pe de alta, indignarea celor care se aflau în zonă.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com