Precizări privind materialul aparut in 8 martieintitulat “În contextul referinţei la zona afectată de şomaj, peste 80% dintre români consideră că este acceptabil acordul pentru proiectul de la Roşia Montană”

25 martie 2012 12:060 comments

Cu privire la comunicatul de presă din data de 8 martie 2012, , Grupul de Susţinere a Proiectului Roşia Montană doreşte să facă următoarele precizări, la cererea executantului sondajului pentru o corectă interpretare a datelor şi informării opiniei publice:
Metodologia utilizată pentru realizarea sondajului desfăşurat în perioada 23-24, 27 februarie 2012 a fost următoarea: eşantion la nivel naţional, metoda CATI (computer assisted telephone interviewing), multi-stratificat cu o eroare maximă tolerată de +/- 2,6%, realizat pe 1500 de indivizi de 18 ani şi peste această vârstă.
Conform realizatorilor sondajului, cercetarea IRES a testat prin secţiunea la care face referire comunicatul rezonabilitatea unor strategii de argumentare şi de comunicare publică, în cazul nostru, condiţii de credibilitate pentru o serie de explicaţii ale utilităţii proiectului. În speţă, întrebarea la care se referea comunicatul avea ca scop să testeze dacă referinţa la şomaj reprezintă o condiţie importantă, credibilă, de acceptare a unui proiect minier de tipul celui de la Roşia Montană. Din păcate, comunicatul a creat condiţiile de interpretare a procentului ca fiind un suport public al proiectului respectiv.
Comunicatul din 8 martie a.c. s-a referit în special la întrebarea: “Este acceptabil să fim de acord cu acest proiect, având în vedere că oferă locuri de muncă unor oameni de la Roşia Montană, comună în care rata şomajului este foarte mare?”. La întrebarea aceasta, 82% dintre persoanele chestionate au declarat că este acceptabil să fie de acord cu acest proiect, având în vedere că acesta oferă locuri de muncă.
Consiliul Coordonator al Grupului de Susţinere a Proiectului Roşia Montană

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com