Prefectul Gheorghe Feneşer va înainta Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice propuneri în vederea optimizării activităţii asistenţilor maternali

26 februarie 2014 14:160 comments

feneser site

În cursul acestei săptămâni, prefectul judeţului Alba, domnul Gheorghe Feneşer a avut o întâlnire la sediul Instituţiei Prefectului  cu o parte din asistenţii maternali din judeţul Alba. Cu această ocazie, aceştia au prezentat mai multe probleme cu care se confruntă în activitatea de zi cu zi.

Reprezentanţii asistenţilor maternali au precizat că în prezent, contractele de muncă sunt încheiate pe o perioadă de 3 ani, fiind necesar ca din trei în trei ani să achite o taxa de circa 400 lei pentru  atestare. Aceştia au solicitat ca durata contractelor de muncă să fie nedeterminată, precum şi stimularea muncii nenormate şi majorarea cheltuielilor de întreţinere cu copiii.

Prefectul a declarat că susţine faptul ca durata contractelor să fie nedeterminată cu condiţia ca retestarea asistenţilor maternali să se facă anual şi nu la trei ani, cum este prevăzut în prezent, fără a se solicita taxe pentru aceasta.

În ceea ce priveşte acordarea de stimulente de muncă nenormată,  prefectul a menţionat că i se pare normală şi rezonabilă solicitarea acestora, având în vedere că asistentul maternal nu lucrează doar opt ore pe zi, activitatea lui de întreţinere şi supraveghere a copilului fiind pe întreaga durată a celor 24 de ore a unei zile, fiind astfel responsabil  24 ore din 24 ore, inclusiv în week-enduri. „ În acest sens vom înainta o propunere Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, în vederea acordării unui spor suplimentar pentru timpul efectiv lucrat. Cu privire la norma de hrană consider că este necesară majorarea acesteia de la 6 lei pe zi la 10 lei  pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 4 ani şi de la 8,3 lei la 12 lei pentru copiii cu vârsta între 4 şi 18 ani. Mi se pare extrem de mic cuantumul actual al  normei de hrană. Aceşti copii  reprezintă viitorul nostru şi apreciez că nu este permis ca ei să crească şi să se dezvolte în condiţii improprii. Toate aceste propuneri le vom înainta de urgenţă atât Ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, doamna Mariana Câmpeanu, cât şi Prim-ministrului României, domnul Victor Ponta” a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com