Premii pentru elevii militari la final de an şcolar

25 iunie 2012 16:091 comment

Joi, 21 iunie, odată cu ceremonia absolvenţilor Promoţiei a 61-a, ce poartă numele „Neagoe Basarab – 500”, de la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, a avut loc şi premierea celor mai buni elevi din anul şcolar 2011-2012.
Statul Major al Forţelor Terestre a acordat diplomă de excelenţă doamnei profesor Paraschiva Farcaş pentru remarcabila activitate desfăşurată pe tărâmul nobilelor idealuri de educare şi formare a tinerilor militari.
Doamna profesoară a primit şi din partea instituţiei o diplomă de excelenţă, o plachetă şi un buchet de flori.
Statul Major al Forţelor Terestre a acordat diplome de merit:
– absolventei Simona Chişiu pentru contribuţia deosebită la ridicarea calităţii actului artistic;
– elevei plutonier Iulia Săcădat pentru remarcabila activitate desfăşurată în cadrul Proiectului european Comenius;
– absolventului Daniel Buricea pentru contribuţia deosebită la ridicarea calităţii actului artistic;
– elevei plutonier adjutant Alexandra Oltean pentru rezultate deosebite obţinute la faza naţională a olimpiadelor şcolare, rezultate ce i-au adus şi un premiu de 200 lei din partea Statului Major al Forţelor Terestre.
1. Premiul fundaţiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – purtătorul de biruinţă”, care a constat într-un minilaptop, s-a acordat elevului cu cele mai bune rezultate la învăţătură şi media 10 la purtare în clasele IX-XI, respectiv eleva plt.adj. OLTEAN ALEXANDRA – XI B, care a mai primit şi un premiu în bani pentru premiul special obţinut la olimpiada naţională de istorie.
2. Premiul de onoare „Colonel (r) dr.ing. ANASTASIU GABRIEL” în valoare de 100 lei, care se acordă la sfârşitul fiecărui an de învăţământ, unui elev din clasele a XI-a cu rezultate foarte bune la chimie şi nota 10 la purtare. Premiul s-a acordat elevului sergent KOSS CORNELIU – XI D şi a fost sponsorizat de către S.C. DIAFAN SRL.
3. Premiul de onoare „Colonel (r) ing. CONSTANTIN HUREZEANU”, în valoare de 100 lei, care se acordă anual celui mai bun elev la matematică, s-a acordat elevului plt. BURICEA DANIEL – XII D şi este sponsorizat de către S.C. DIAFAN S.R.L.
4. Acelaşi sponsor S.C. DIAFAN S.R.L a acordat premiul de 100 lei şi celui mai bun elev la disciplina fizică, conform statutului. De acest premiu a beneficiat elevul sg.maj. JULAN CĂLIN – XII A.
5. Premiul de onoare Col.(r) ing. Mihai Radu Eliat în valoare de 100 lei s-a acordat elevului cu cele mai bune rezultate la disciplina informatică şi media 10 la purtare. Premiul a fost sponsorizat de către S.C. Diafan SRL şi s-a acordat elevului fruntaş VĂCARU ADRIAN – X D.
6. Premiul de onoare colonel (r) ing. Nicolae Mosora, absolvent promoţia 1938 Târgu-Mureş, cavaler al ordinului „Mihai Viteazul”, în valoare de 100 lei, se acordă, conform regulamentului, absolventului dintre primii 5 în ordinea mediilor, care a fost desemnat prin vot de către colegi drept „cel mai bun camarad”. De acest premiu a beneficiat elevul sergent PETRIDEAN MIRCEA ADRIAN – XII C.
Domnul colonel (r) Stanciu Alexandru a fost invitat să înmâneze premiul.
7. Premiul de onoare pentru cea mai bună activitate la limba şi literatura română, în valoare de 100 lei, s-a acordat elevei plutonier adjutant CHIŞIU SIMONA din clasa a XII-a D.
Pentru înmânarea premiului a fost înmânat de dl. Colonel (r) Ion Nedelcu.
8. PREMIILE DE ONOARE „SARMISEGETUSA” au ajuns la cea de a treia ediţie.
De aceste premii, în valoare de 500 lei fiecare, au beneficiat cei mai buni elevi la nivelul claselor a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a, precum şi cel mai bun elev la nivelul colegiului, astfel:
El.frt.– FUSU CASIANA IX E – media 9,75;
El.cap. COMŞA PAULA – X A – media 9,65;
El.sg.OLTEAN ALEXANDRA – XI B – media 9,87;
El.plt.adj.Chişiu Simona – XII D – media 9,68;
Cea mai mare medie din colegiu El.sg.OLTEAN ALEXANDRA – XI B – media 9,87.
Pentru înmânarea premiilor au fost invitaţi reprezentanţii Asociaţiei Judeţene „Sarmisegetusa” a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere Hunedoara, preşedinte domnul col.(r) Dănilă MOLDOVAN.
9. Premiul de onoare „General-maior Cristache Ştefănescu”. Conform statutului de înfiinţare a acestuia, se acordă elevului cu cele mai bune rezultate la disciplina Pregătire militară. Premiul a fost constituit şi sponsorizat de către domnul locotenent-colonel (r) Uţiu Ioan, absolvent al colegiului, promoţia 1978. Premiul, în valoare de 200 lei, s-a acordat elevului plutonier UNGUREANU MARIAN – XI A.
Pentru înmânarea premiului a fost invitat domul colonel în rezervă Uţiu Ioan.
10. Premiul de onoare General de brigadă (r) Gheorghe Răbăcel, care a îndeplinit funcţia de comandant al colegiului în perioada 1978-1988, a iniţiat un premiu de onoare ce-i poartă numele, în valoare de 200 lei. De acest premiu beneficiază, conform statutului, un elev cu rezultate remarcabile, media 10 la purtare. Anul acesta premiul s-a acordat elevei plt.adj. OLTEAN ALEXANDRA – XI B.
Pentru înmânarea premiului a fost invitat domnul general de brigadă în rezervă Gheorghe RĂBĂCEL.
11. Premiul de onoare „Comandor Spânu ZAMFIR” ajuns la cea de a doua ediţie, în valoare de 100 lei, s-a acordat elevului sergent MOLDOVAN ARNOLD din XII D, care a avut cea mai bună prestaţie sportivă în acest an şcolar.
Cu ocazia acestui an şcolar s-au instituit alte premii, după cum urmează:
12. Domnul colonel (r) Voicu CIOARĂ, comandant al Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” în perioada 1997-2008, a iniţiat, în acest an şcolar, un premiu în valoare de 200 lei elevului cu cele mai bune rezultate în acest an şcolar, respectiv eleva plt.adj. Oltean Alexandra. Înmânarea premiului a fost făcută de către comandantul colegiului, domnul colonel Marcel DOMŞA.
13. În acest an şcolar, S.C. Agronov SRL a acordat două premii de onoare următorilor elevi: OLTEAN ALEXANDRA – XI B – rezultate foarte bune şi cea mai mare medie din colegiu şi JULAN CĂLIN – XII A – rezultate foarte bune în cei patru ani de colegiu la disciplina geografie. Premiile în valoare de 200 lei fiecare au fost înmânate de sponsor, domnul director NOVAC GLIGOR.
14. Premiile de onoare din partea Ligii Scriitorilor Români, filiala Alba, pentru activitatea literară desfăşurată în cadrul Cenaclului „Sunetul muzicii” Sebeş. Premiile şi diplomele aferente au fost acordate de către preşedintele Ligii Scriitorilor Români, filiala Alba, domnul lt.col.(r) Petru FĂGĂRAŞ următorilor elevi: Timiş Andreea – XI B şi Mitrică Andrei – XII C.

Octavian Popescu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com