Preşcolarii de la Grădiniţa 12 din Alba Iulia, în vizită la IPJ Alba

25 martie 2012 14:480 comments

Zilele trecute, de Ziua porţilor deschise, preşcolarii Grădiniţei cu P.P. nr.12 Alba Iulia, condusă de prof. Suciu Veronica, au făcut o vizită la IPJ Alba. Cu acest prilej, copiii au avut ocazia de a vedea autospecialele de Poliţie Rutieră, ale echipajelor de ordine publică, laboratorul mobil criminalistic, autospecialele mascaţilor, câinii şi armele luptătorilor de la SPIR. Apoi s-a trecut la o vizită a sediului IPJ, în cadrul căreia s-a poposit la Criminalistic, unde poliţiştii i-au amprentat pe toţi copiii şi le-au prezentat trusa criminalistică de cercetare la faţa locului. Fiecare a primit câte un bileţel cu amprenta lui.
În sala de şedinţe, comisarul Finta Sorin le-a prezentat copiilor, prin videoproiector, un material educativ de prevenire a accidentelor rutiere şi un film cu o intervenţie a luptătorilor de la SPIR. Copiii au fost informaţi despre reguli minime de circulaţie, care îi va ajuta, în cazul în care le vor respecta, să se poată bucura de copilărie şi de viaţă. De asemenea, copiii au fost atenţionaţi cu privire la circulaţia rutieră, respectiv să circule pe locurile special amenajate, atât în calitate de pietoni cât şi de biciclişti, să se oprească şi să acorde prioritate maşinilor de poliţie sau celor de intervenţie speciale (ambulanţe, maşini de pompieri etc.).
În final, gazdele au mulţumit vizitatorilor şi şi-au exprimat dorinţa de a-i avea prieteni pe copii şi nu numai. Au împărţit pliante şi toţi copiii au fost serviţi cu prăjiturele şi suc.
Acestă acţiune este una din cadrul parteneriatului educaţional “Micul Pieton” şi este încheiat între GPP nr.12 şi IPJ Alba, Serviciul Rutier. În baza parteneriatului se vor desfăşura şi alte activităţi cu caracter educativ, în scopul familiarizării preşcolarilor cu regulile de circulaţie, cunoaşterea regulilor de circulaţie pe drumurile publice şi transformarea regulilor generale de circualţie rutieră în deprinderi conştiente de comportare corectă în diferite situaţii în vederea prevenirii accidentelor. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com