Preşedintele CJ Alba: În Alba vor dispărea 20- 30 de posturi din administraţia judeţeană

11 iulie 2013 12:070 comments

prefectura siteAplicarea ordonanţei de urgenţă privind eliminarea posturilor vacante va duce la dispariţia unui număr de aproximativ 30 de posturi în administraţia judeţeană din Alba, ceea ce înseamnă Consiliul Judeţean Alba şi instituţiile din subordinea sa. „Lucrăm acum la organigrame, se vor reduce posturile neocupate aşa cum spune ordonanţa şi aşteptăm şi altă legislaţie, că am înţeles că va mai apărea, pentru a eficientiza şi mai mult organizarea, funcţionarea instituţiilor pe care le coordonăm. În ceea ce ne priveşte la consiliul judeţean numărul este destul de mic, undeva sub 10 posturi, nu vorbim de posturi foarte multe. Nu ne afectează activitatea. Dorinţa noastră este să ne dea posibilitatea să ne organizăm mai bine, să putem să îi păstrăm pe cei utili şi atenţiune nu utili politic, ci utili administrativ şi sper ca declaraţiile premierului să se adeverească în practică în sensul să dea o legislaţie care să ne permită să putem să plătim mai bine oamenii, ca să-i putem motiva şi să putem să-i păstrăm pe cei care au pus suflet şi ştiu să lucreze pentru consiliul judeţean şi locuitorii judeţului Alba. Pentru că de-a lungul anilor chiar dacă au fost angajări cu examene, nu întotdeauna examenul îţi aduce pe unul care corespunde şi poate să-şi facă treaba în administraţie. Sunt foarte de acord şi abia le aştept (n.red. criteriile de performnţă în administraţie) pentru că sunt unii care muncesc de le sar capacele, cum se spune şi alţii care nu au talentul de a lucra în administraţie şi ar trebui să îi păstrăm pe cei care ştiu să lucreze cu oamenii şi pentru oameni”, a declarat Ion DumSitrel.
Şeful CJ Alba a mai spus că numărul total a posturilor vacante care vor dispărea nu este foarte mare la nivelul administraţiei judeţene: „Instituţiile din subordinea CJ nu vor fi foarte afectate, numărul va fi mic pentru că nu am avut foarte multe posturi libere. Noi am fost foarte atenţi cu organigramele şi până acum, pentru că noi am făcut foarte mari reduceri la cheltuielile de personal. În total consiliul judeţean şi instituţiile din subordine nu cred că vor fi mai mult de 20-30 de posturi. Nu au de unde să fie mai multe”.
Preşedintele CJ, Ion Dumitrel, spune că activitatea nu va fi afectată şi că aşteaptă introducerea criteriilor de performanţă pentru a putea să-i plătească mai bine pe cei care cu adevărat lucrează în administraţie

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com