Preşedintele CJ Alba monitorizează investiţiile de la Spitalul Judeţean de urgenţă Alba

3 iunie 2013 14:230 comments

dumitrelPreședintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a vizitat luni mai multe secții ale Spitalului Județean de Urgență Alba pentru a vedea, la fața locului, care este stadiul realizării investițiilor programate și ce alte necesități există pentru îmbunătățirea infrastructurii de sănătate gestionate de Consiliul Județean Alba.
„Mi-am propus să fac o obișnuință din aceste vizite pentru că investiția în sănătate este prioritară pentru mine și pentru instituția pe care o conduc.
Ca urmare a discuțiilor cu cadrele medicale, dar și cu pacienții, am constatat că există o lipsă acută de personal la nivel de infirmiere și îngrijitori. Din păcate, aici depindem de Ministerul Sănătății și nu putem rezolva această probelmă decât dacă Ministerul acceptă să deblocheze o serie de posturi.” – a spus Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.
La nivel de investiții, până în acest moment, au fost reabilitate complet secția de nefrologie și sala de nașteri, aceasta din urmă fiind dotată cu ce mai modernă masă pentru nașteri disponibilă pe piață. Lucrări de reabilitare parțială s-au făcut și la secțiile de ginecologie și nou născuți.
Un alt pachet important de investiții este în curs de autorizare, în acest moment, urmând a fi reabilitate, în totalitate, secțiile de primiri urgențe, chirurgie, gastro-enterologie, radiologie, boli infecțioase, dar și laboratorul și spălătoria Spitalului Județean. De asemenea, se continuă mutarea secției de psihiatrie din zona istorică a orașului.
„Încă de când am preluat Spitalul Județean în administrarea Consiliului Județean ne-am preocupat să creăm condiții mai bune pentru pacienți, dar și pentru medici, fiind preocupați să aducem aparatură nouă și să atragem personal bine pregătit.
Atâta timp cât spitalul este al Consiliului Județean vom continua să investim în sănătatea oamenilor din județul Alba.” – a adăugat Ion Dumitrel, Președintele CJ Alba.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com