Presedintele Iohannis, vizita de lucru in Statele Unite ale Americii

1 iunie 2017 08:591 comment

Preşedintele Klaus Iohannis va întreprinde o vizită de 6 zile în Statele Unite ale Americii.

Vizita se desfăşoară între 4 şi 9 iunie şi va culmina cu o întâlnire tete-a-tete cu Donald J. Trump.

„Voi avea, pe 9 iunie, la Casa Albă, o întrevedere oficială cu Președintele SUA, Donald J. Trump. Vom discuta despre aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre statele noastre, despre relația bilaterală și reconfirmarea angajamentului ferm al României de a rămâne un aliat de încredere al Statelor Unite. Programul vizitei mele la Washington include și o întâlnire cu românii stabiliți în SUA, un moment care, sunt convins, va fi special, ca de fiecare dată”.

În data de 5 iunie Iohannis va fi invitat de onoare la Forumul Global al prestigioasei organizații American Jewish Committee (Comitetul Evreiesc American), care are peste 110 ani de existență. Comitetul va acorda preşedintelui Klaus Iohannis distincția „Light Unto the Nations”, „cea mai înaltă distincție a organizației care se decernează unor șefi de stat sau de guvern în semn de recunoaștere pentru impactul internațional important în domeniul păcii, securității, democrației, promovării valorilor umane”, se spune într-un comunicat al Preşedinţiei României.

„American Jewish Committee a evidențiat, în decizia de acordare a distincției, faptul că a hotărât onorarea Președintelui Klaus Iohannis pentru acțiunea sa de „lider dedicat întăririi democrației și a statului de drept în România, (…) pentru eforturile sale de a combate anti-semitismul și pentru a aprofunda legăturile dintre România și SUA, precum și între România și Israel”. Acordarea acestei distincții a mai avut în vedere rolul țării noastre în cadrul Uniunii Europene și al dialogului transatlantic, în menținerea securității regionale și globale, dar și realizările recent încheiatei președinții-în-exercițiu române a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului”, se mai spune în comunicatul Preşedinţiei.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com