Prezumptivul asasin al primarului Ioan Rusu a fost arestat!

12 decembrie 2016 18:400 comments

646x404Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 11.12.2016, luarea măsurii preventive a reţinerii suspectului BARSONY GLIGOR, în vârstă de 58 ani, pe o durată de 24 de ore, iar la data de 12.12.2016 punerea în mișcare a acțiunii penale, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

 La aceeaşi dată, urmare propunerii formulate de către procurorul criminalist,  judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile, fiind emis mandat de arestare preventivă.

În fapt, s-a reținut că, în ziua de 26.11.2016 în jurul orelor 1800, inculpatul Barsony Gligor în timp ce se afla pe raza comunei Lunca Mureșului, judeţul Alba, i-a aplicat victimei R. I., de 62 de ani, mai multe lovituri cu un cuţit, cauzându-i  mai multe leziuni, situate la nivelul capului, gâtului, palmelor, abdomenului şi genunchiului stâng, care au condus la deces.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare şi al specialiştilor şi experţilor criminalişti din cadrul I.P.J. Alba, I.G.P.R. – Direcţia de investigaţii Criminale şi Institutul Naţional de Criminalistică, I.P.J. Cluj şi Sibiu – Serviciul Criminalistic, cu suportul tehnic asigurat de Serviciul de Operaţiuni Speciale Alba şi U.T.A.I. Alba Iulia.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com