Prichindel organizeaza o conferinta de presa

13 noiembrie 2019 20:242 comments

Teatrul de Păpuși „Prichindel” organizează o conferință de presă, având ca motor de discuție și de promovare un nou proiect artistic. Este vorba de un spectacol de teatru inedit, realizat în parteneriat cu Asociați Thespis din Arad, asociație care a obținut finanțare majoritară din partea Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

          De ce inedit? Pentru că este vorba de un spectacol multidisciplinar, cu proiecții 3D stereoscopice. Este un spectacol pentru copii, care își propune construirea unui univers scenografic de tip cinematografic. Cu acest proiect putem spune că ne extindem arealul artistic și tehnico-scenic, fapt care ne va permite realizarea de spectacole cu care publicul nostru nu s-a mai întâlnit.

          Asociația Thespis din Arad are o bogată experiență în ceea ce privește organizarea de spectacole și de festivaluri care promovează arta spectacolului pentru copii, având arii largi de acoperire din sfera teatrului destinat acestora: teatru de păpuși, teatru de marionete, teatru-cinema. Așadar, un partener experimentat, dovadă câștigarea acestui proiect la AFCN.

          Spectacolul se numește „Regel supărat pe clovn”, iar textul care stă la baza realizării lui este un text semnat de bine cunoscutul scriitor Matei Vișniec și este scris special pentru acest proiect.

          Vă invităm joi, 14 noiembrie 2019, orele 10.00, la Museikon, pentru a vă prezenta mai pe larg acest proiect, cu detalii referitoare la întreg procesul, pornind de la solicitarea Asociației Thespis pentru finanțare către AFCN, bugetul proiectului și implicarea fiecărui partener din acest punct de vedere, la achiziționarea de instrumente de tehnică speciale, decoruri și construcție păpuși, povestea în sine, distribuție, modul de lucru și propuneri de viitor.

La conferință vor participa:

– din partea Asociației Thespis – Radu Dinulescu, care este și regizorul spectacolului;

– din partea Teatrului de Păpuși „Prichindel”:

  • Ioana Bogățan – manager
  • Cristina Smadea – secretar literar
  • Flaviu Dușa – referent marketing cultural
  • Amalia Pop – asistent regie
  • actorii care fac parte din distribuție: Teodora Popa, Viorica Boda, Irina Melnic, Ramona Benchea Mincu, Mădălin Costea

         

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com