PRICHINDEL: Ziua Teatrului de Animație

18 martie 2021 17:300 comments

Teatrul de Păpuși „Prichindel” celebrează, ca în fiecare an, Ziua Teatrului de Animație, prin cele două zile de sărbătoare: Ziua Mondială a Teatrului pentru Copii și Tineret, care se serbează pe data de 20 martie și Ziua Mondială a Marionetiștilor pe data de 21 martie.

          Teatrul de animație se adresează tuturor vârstelor, fapt care ne-a determinat să vă prezentăm un program pentru cele două zile, de care să se bucure copii, adolescenți, părinți și bunici.

          Programul nostru va fi transmis online, pe paginile noastre de Facebook, și cuprinde spectacole de teatru, scenete și momente de animație, după cum urmează:

         

  • 20 martie, orele 11:00 – „Pasărea măiastră”, regia Gabriel Apostol – spectacol pentru copii
  • 21 martie, orele 11:00 – „Povești în parc”, regia Decebal Marin – spectacol pentru copii

                  orele 17:00 – „Five o’clock”, adaptare după I.L. Caragiale – scenetă pentru 

                                          părinți și bunici

        orele 19:00 – momente de animație realizate de Tudor Popa – pentru tineri

                                                   și adolescenți

          „La mulți ani! marionetiștilor din lumea întreagă și celor care iubesc teatrul dedicat copiilor și tinerilor. Momentele grele care ne țin departe de public de un an de zile ne-au făcut mai uniți, au creat rezistență și au dezvoltat mai multă creativitate pentru a putea depăși această criză datorată pandemiei. Munca actorului cu păpușa, partenerul de nădejde în această perioadă, feedback-ul pozitiv al spectatorilor care au putut să vizioneze totul online și speranța că ne vom întălni în curând cu aceștia în sala de spectacol, ne-au ajutat să nu ne pierdem echilibrul. Mesajul meu este să ne fiți alături, să ne sprijiniți și să iubiți teatrul de păpuși.”, Ioana Bogățan, managerul Teatrului de Păpuși „Prichindel”.

          Suntem în asentimentul președintelui UNIMA (Uniunea Internațională a Marionetiștilor), Dadi Pudumjee, care, în mesajul pentru Ziua Mondială a Marionetiștilor, dedică această zi păcii și ne invită pe toți la solidaritate, la fraternitate, deoarece doar împreună putem depăși această criză, care ne afectează pe toți.

De asemenea, președinta ASSITEJ (Asociația Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret), Yvette Hardie, transmite că „Un lucru este cert, anume că teatrul este mai necesar ca oricând. În teatru ne reconectăm, lăsând loc vindecării. Reimaginăm, realiniem și rezistăm. Și artistul din fiecare din noi face ca toate acestea să fie posibile.”

Vă așteptăm, așadar, alături de noi, să celebrăm împreună aceste zile ale teatrului de animație. Și pentru că tot pe 21 martie este serbată și Ziua Mondială a Poeziei, spunem un La mulți ani! tuturor celor care iubesc, citesc și scriu poezie.

 

                   

                                                                                       

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com