Pricopie vrea un Bacalaureat mai diferenţiat

5 iunie 2013 13:350 comments

elevi siteRemus Pricopie, șeful de la Educație, a anunțat că diferențiarea subiectelor la matematică, fizică și chimie pentru elevii de la profilul tehnologic nu este decât primul pas dintr-o serie de modificări menite să schimbe structura Bacalaureatului în profunzime.
„Un elev trebuie să fie evaluat după ceea ce a învăţat, nu după ceea ce nu a învăţat, prin urmare nu exclud ca procesul de diferenţiere a subiectelor de Bac să continue şi ca, la anul, să asistăm la o diferenţiere şi mai mare în cazul învăţământului profesional şi tehnic“, a declarat Pricopie present la conferinţa “Formarea profesională în industria mobilei: probleme şi soluţii”.
Ministrul a discutat și despre importanța schimbării de mentalitate în rândul celor care cred că doar elevii slabi ar trebui să urmeze ruta învățământului profesional și tehnic.
„Omul trebuie să muncească şi nu este nici o ruşine în asta, în schimb, la noi, există o cultură accentuată a diplomelor, toţi trebuie să avem o facultate terminată.Trebuie să ne aplecăm mai mult asupra conceptului de muncă şi să nu ne fie ruşine. Nu este nicio ruşine să înveţi o profesie din liceu. Suntem în punctul de a semna acorduri de colaborare cu Finlanda şi Austria pe zona aceasta a învăţământului profesional şi tehnic”, a spus Pricopie.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com