Prima ediţie a Festivalul Naţional de Folclor Vinerea – Cugir

27 august 2012 18:201 comment

În perioada 23-26 august 2012 a avut loc „Festivalul Naţional de Folclor Vinerea – Cugir”.
Evenimentul a avut loc în frumoasa, impresionanta Poiană cu Goruni de la marginea localităţii Vinerea. Zeci de artişti şi ansambluri din toată ţara au venit pentru a lua parte la un mare eveniment dedicat folclorului românesc.
Pe scena din Poiana cu Goruni au venit, rând pe rând, Fanfara Transilvania din Cugir, interpreta Mariana Anghel, Formaţia Vocal-Instrumentală de Muzică Veche „Anton Pann” Bucureşti, formaţia Milenium C din Cugir şi numeroase ansambluri populare venite din ţară: asamblul „Câmpul Pâinii” din Vinerea, ansamblul „Doina Moţului” din Cîmpeni, ansamblul „Plăişorul” din Sălişte, judeţul Alba, ansamblul „Vinţana” din Vinţu de Jos, ansamblul folcloric din Râşnov, judeţul Braşov, ansamblul „Tradiţii Uiorene” din Ocna Mureş, ansamblul „Gura Râului” Sibiu, ansamblul „Iernuţeana” din Iernut, judeţul Mureş, ansamblul „Arieşeana” Mihai Viteazu din Turda, ansamblul „Lăpuşul” din Tg. Lăpuş, judeţul Maramureş, ansamblul Centrului Cultural Siret, judeţul Suceava.
În ultima seară, Taraful Transilvan condus de dirijorul Ovidiu Barteş a acompaniat recitalurile susţinute de interpreţii de muzică populară Ovidiu Olari, Veronica Macarie Moldovan, Sergiu Cipariu, Ioan Bocşa.
Să mai notăm că la festivalul de folclor de la Vinerea a fost prezentă şi o delegaţie din Franţa, din localitatea Rive de Gier, unde urmează să aiba loc un Festival Internaţional de Folclor la care sunt invitaţi şi reprezentanţii Cugirului.
Festivalul este organizat în baza unui proiect câştigat de Primăria Cugir, în cadrul POR 2007-2013 Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, domeniul major de intervenţie 5.3 „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com