Primaria Alba Iulia a semnat un protocol cu Industrial Software pentru proiectul Smart City 2018

28 iulie 2017 18:270 comments

Industrial Software încheie Protocolul de Cooperare împreună cu Primăria Alba Iulia, pentru proiectul Alba Iulia Smart City 2018 (comunicat Primăria Alba Iulia)

Industrial Software, împreună cu Primăria Alba Iulia, au agreat Protocolul de Cooperare pentru proiectul Alba Iulia Smart City 2018, prin care au fost propuse soluții de guvernare inteligentă a orașului.

Cu o experiență de peste 19 ani de activitate, Industrial Software deservește mai mult de 4 milioane de cetățeni, beneficiari ai soluțiilor proprii implementate în instituții din administrația publică, poziţionându-se pe piața de profil ca leader în furnizarea şi integrarea de soluţii software şi hardware.

La aniversarea centenarului Marii Uniri, Primăria Municipiului Alba Iulia dorește să devină primul oraș „smart” din România, prin realizarea proiectului Alba Iulia Smart City 2018, proiect în care Industrial Software este partener, acoperind în întregime costurile de dezvoltare și implementare ale soluțiilor proprii oferite.

Conceptul de oraș inteligent propus de Industrial Software presupune implementarea a cinci soluții software inovative care vin în ajutorul cetățenilor și municipalității.

„Ne bucurăm să participăm activ la digitalizarea primului Smart City din România. Până la sfârșitul acestui an vom implementa soluțiile propuse administrației Municipiului Alba Iulia, urmând apoi ca anul viitor să urmărim impactul asupra populației și, în funcție de feedback-ul primit, să oferim suport în ajustarea soluțiilor pentru a obține rezultate cât mai bune. Soluțiile de guvernare inteligentă sunt elemente foarte importante ale strategiei și viziunii Industrial Software iar noi sperăm ca Alba Iulia Smart City 2018 să fie punctul de plecare pentru multe alte orașe din România”, a declarat Cătălin Popa, director executiv Industrial Software.

Conceptul Industrial Software pentru proiectul Alba Iulia Smart City 2018 include:

– Aplicație mobile pentru raportarea incidentelor cu ajutorul căreia cetățenii orașului vor putea transmite incidentele observate pe străzile orașului direct de pe telefonul mobil la Dispeceratul Primăriei. În funcție de tipul incidentului transmis, factorii abilitați, prin intermediul Primăriei, vor soluționa problemele semnalate iar cetățenii vor putea urmări în timp real stadiul incidentelor raportate.

– Soluție pentru analiza veniturilor bugetare, care permite colectarea datelor istorice din evidența fiscală, urmate de analiza acestora și definirea unui set de indicatori relevanți și în final realizarea unor estimări și prognoze în baza indicatorilor, în funcție de recurența evoluției lor.

– Soluție de barometru public, care include o aplicație web pentru consultarea locuitorilor municipiului cu privire la selecția obiectivelor relevante pentru comunitate și la proiectele concrete propuse pentru finanțare în cadrul fiecărui exercițiu bugetar sau alte teme de interes general. Rezultatele consultării publice vor fi centralizate în vederea analizei și fundamentării deciziilor administrative prin participarea activă a cetățenilor.

– Aplicație de programare online a căsătoriilor, care oferă cetățenilor un calendar electronic ce afișează zilele şi orele disponibile pentru oficierea căsătoriilor civile.

– Integrare cu soluții mobile de raportare a incidentelor

Implementată de peste 4 ani în cadrul Primăriei Alba Iulia, soluția de Dispecerat oferită de Industrial Software va fi integrată cu alte sisteme de raportare a incidentelor în vederea preluării automate a incidentelor raportate de utilizatorii acestor tipuri de aplicații.

„Încă suntem în faza în care e nevoie să explicăm conceptul de „smart” pentru a fi înțeles și preluat dincolo de imaginea de SF. Deși, toate marile schimbări pe care le-am realizat în Alba Iulia au plecat de la a ne imagina. Parteneriatul cu Industrial Software ne apropie de realitate, de viața trăită, este  tehnologia la lucru, prima linie în folosul cetățeanului. Toate soluțiile pe care ei le propun în Alba Iulia Smart City 2018 nasc un tip de “democrație electronică” în care locuitorii sunt egali prin simplul fapt că fiecare poate sesiza o problemă, solicita o programare a cununiei, exprima o opinie, direct de acasă din vârful patului dacă vrea, fără a-și mai controla agenda cu „cunoștințe” la care poate apela. Albaiulianul sesizează, iar funcționarul din primărie are obligația să le treacă la „rezolvate” sau cum se va chema butonul respectivei aplicații, la timp. Ca o comparație mai relaxată: mulți trimit azi poze la ziar cu ce nu le place, ce nu funcționează etc. Deci, folosesc internetul. Firește, ziarul nu le poate rezolva. Toate aceste aplicații au rolul de a face comunicarea directă, fără a mai auzi „faceți dumneavoastră o cerere și o depuneți la…”. Sunt convins că în zona privată acest tip de gestiune software a dus la performanță, lăsând în urmă foaia, pixul, calendarul de perete, agenda și alte asemenea unelte”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Fiind preocupați în permanență de cercetare și inovare în domeniul tehnologiilor inteligente, Industrial Software promovează conceptul de oraș inteligent la nivel național prin intermediul soluțiilor TIC integrate dezvoltate în regim propriu sau în parteneriat. Ca fonda tor al asociației interguvernamentale și nonprofit Smart City IT Cluster, Industrial Software are ca scop promovarea și susținerea intereselor socio-profesionale ale membrilor săi în relațiile cu organele de stat, diverse instituții și alte organizații, în vederea creșterii competitivității sectorului IT și promovarea brandului SMART CITY și tehnologiilor aferente la nivel național și internațional.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com