Primăria Alba Iulia nu îi amendează pe cei care nu şi-au asigurat locuinţele

12 august 2012 13:080 comments

Primăria Alba Iulia nu se grăbeşte să îi amendeze pe cetăţenii care nu şi-au asigurat locuinţele. Cel mai probabil, verificările şi eventualele amenzi se vor face peste câteva luni. Pe de altă parte, reprezentanţii primăriei spun că munca este a instituţiei, iar beneficiile sunt ale altora.
„Este adevărat, primăria, prin reprezentanţii ei, poate amenda persoanele care nu şi-au asigurat locuinţele însă menirea şi scopul nostru nu este neapărat acesta, de a institui dictatura chipiului şi a bastonului. Am dori să avem un parcurs normal din acest punct de vedere şi am dori să apelăm la înţelegerea şi solicitudinea tuturor cetăţenilor pentru ca acest lucru să devină un fapt firesc şi să se facă tot ce trebuie făcut pentru ca locuinţele noastre să fie protejate. În cea de-a doua jumătate a anului vom stabili toate coordonatele pentru aplicarea acestor corecţii, dacă e cazul, deşi pe de altă parte nu ni se pare un lucru firesc, pentru că funcţionarii primăriei vor trebui să facă toată treaba în acest sens, iar beneficiile sunt majoritatea ale altora: 40% se duc la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, 40% la alt buget şi abia 20% la primărie. Deci, pentru o treabă făcută de la cap la coadă, parcă nu suntem nici atât de motivaţi să o facem”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer.
Legea prevede o amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei pentru cei care nu au încheiat un astfel de contract de asigurare.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com