Primăria Blaj vrea să înfiinţeze încă un parc

17 martie 2011 00:020 comments

Administraţia publică locală vrea să transforme o zonă împădurită dar neutilizată din spatele Grupului Şcolar „Timotei Cipariu” într-un parc de agrement pentru blăjeni.
Edilii şi-au propus ca în acest an să parcurgă toate etapele de alcătuire a documentaţiilor necesare înfiinţării acestei zone verzi. Termenul de finalizare a lucrărilor este jumătatea anului 2012.
Suprafaţa parcului depăşeşte o jumătate de hectar, pe întreaga întindere existând în prezent aproximativ 50 de arbori, care vor fi păstraţi în totalitate.
La umbra copacilor bătrâni, primăria vrea să construiască un teren de tenis, un teren pentru handbal, volei şi baschet, un foişor şi alei pentru promenadă. De asemenea, va fi asigurată toată structura de utilităţi, de la apă potabilă la cişmele până la iluminat.
Primăria Blaj a investit major în ultimii ani în proiecte de dezvoltare şi modernizare a spaţiilor verzi.
În prezent, se derulează alte două proiecte de reabilitare a parcurilor din zona centrală a municipiului, iar anul trecut, în toamnă, a fost înfiinţată o grădină publică în spatele Catedralei Ortodoxe „Sfânta Maria”.
Edilii au în plan şi punerea în valoare a unei alte zone verzi care are, suplimentar, o încărcătură istorică aparte. Este vorba de prima grădină botanică din lume înfiinţată pe lângă o şcoală sistematică. Aceasta este situată în spatele Grupului Şcolar „Ştefan Manciulea” şi este considerată de localnici comoara nedescoperită a acestei zone.
„Pe parcursul ultimilor ani, unul dintre cele mai importante obiective ale mele a fost creşterea spaţiilor verzi din Blaj şi apropierea mărimii acestora, pe cap de locuitor, de standardele europene. Le dezvoltăm şi modernizăm pe cele existente dar şi înfiinţăm altele noi”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com