Primăria Cugir avertizează: „Atenţie la vegetaţia incendiată!”

16 martie 2011 00:000 comments

Creşterea alarmantă a incendiilor provocate a determinat intervenţia conducerii Oraşului Cugir care face apel la cetăţenii care îşi curăţă grădinile şi livezile prin arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a vegetaţiei uscate, fără a mai supraveghea flăcările. Potrivit primarului Adrian Teban, doar în ultima săptămână, pe raza localităţii Cugir au avut loc 9 incendii, dintre care 8 s-au produs pe păşuni datorită nerespectării măsurilor generale de prevenire a incendiilor la executarea lucrărilor cu foc deschis, pagubele ridicându-se la 20.000 lei.
„Facem apel la responsabilitatea cetăţenilor, care trebuie să respecte prevederile legislaţiei de mediu şi să informeze Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Oraşului Cugir (tel. 0258/755.455) înainte de a arde miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă”, a declarat Adrian Teban.
De asemenea, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Oraşului Cugir reaminteşte cetăţenilor faptul că arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale fără respectarea măsurilor specifice se sancţionează conform H.C.L. 210/ 2006 cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com