Primaria lupta impotriva excluziunii sociale!

29 decembrie 2020 12:520 comments

Sprijin pentru copii să urmeze școala; îngrijire medicală la domiciliu pentru vârstnici; adulți calificați în meserii cerute pe piața muncii; îmbunătățirea condițiilor de locuit; înființare de afaceri și implicit creare de noi locuri de muncă; promovarea egalității de șanse, acestea sunt câteva dintre avantajele de care s-au bucurat sute de familii din Alba Iulia, prin participarea gratuită la proiectul „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia – MICESA“, derulat de Primăria Alba Iulia.

 

Acțiunile concrete ale proiectului au fost derulate sub forma unui pachet de servicii integrate, care au atins aspecte esențiale ale vieții, care țin de sfera educațională, medicală, socială, profesională, juridică etc. Altfel spus, au contribuit la creşterea accesului la educaţie, servicii medicale şi sociale, piaţa muncii, la  asistenţă juridică pentru reglementarea actelor, la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, respectiv susţinerea antreprenoriatului.

Comunitățile din Alba Iulia vizate de proiect: străzile Vasile Goldiș, Gladiolelor, Gheorghe Pop de Băsești, o parte a bulevardelor Transilvaniei și Revoluției 1989 și o parte a cartierului Pâclișa.

Amintim câteva dintre acțiunile concrete la care au participat, în regim de gratuitate, familiile din comunitățile amintite: preşcolarii şi școlarii au fost încurajați și ajutați să urmeze grădiniţa, respectiv şcoala;  adulții au participat la cursuri de calificare în meserii cerute pe piața muncii; persoanele cu probleme de sănătate au primit servicii medicale la domiciliu.

Un număr de 296 de persoane s-au calificat gratuit în meserii cerute pe piața muncii.

Prin proiect au fost înființate și 15 afaceri, fiecare finanţată cu câte 25.000 euro din bugetul proiectului MICESA.

O altă componentă a proiectului s-a concretizat în realizarea unor lucrări de îmbunătățire a condițiilor de locuit,în apartamente și case, la partea de construcții, respectiv de instalații electrice, sanitare și termice. În urma realizării intervențiilor, s-a asigurat un confort real pentru zeci de familii din Alba Iulia.

În total, au participat la serviciile gratuite ale proiectului peste 600 de persoane din Alba Iulia.

MICESA este unul dintre proiectele Primăriei care a ieșit din sfera abstractă, tehnică și a oferit răspunsuri și soluții concrete, personalizate pentru nevoile reale ale oamenilor din mai multe comunități ale municipiului. Principiul de bază după care s-a ghidat și a acționat echipa proiectului a fost cel al îmbunătățirii vieții personale, sociale și profesionale a sute de persoane din Alba Iulia. Și, din toate datele furnizate de colegii mei, consider că proiectul și-a atins din plin scopul pentru care a fost scris și pus în practică“, precizează Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia. 

Despre proiectul MICESA

Liderul parteneriatului: Primăria Municipiului Alba Iulia.

Parteneri: DAD EXPERTISE S.R.L, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Liceul Tehnologic „Dorin Pavel“ Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Fundația PAEM Alba, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba.

Termenul de finalizare al proiectului: 31 decembrie 2020.

Proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capitalul Uman(POCU) 2014-2020.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com