Primarii din Alba, chiolhanuri pe bani publici de Zilele Orasului

21 august 2017 16:086 comments

Un alt subiect abordat la conferinţa ALDE Alba de luni, 21 august, s-a referit la fondurile pe care primăriile le dau pe Zilele Oraşului şi alte manifestări publice.

„Vreau să vorbesc despre marile chiolhanuri pe bani publici ale primarilor din Alba de Zilele Oraşului, Zilele Zilelor… La începutul anilor 90, majoritatea întreprinzătorilor şi-au deschis baruri, nu se gândeau la ceva mai mare. Chiar şi eu am optat pentru un bar în 1991, dar în foarte scurt timp am decis să vând electronice. La fel fac astăzi primarii, nu evoluează. Cheltuie prea mulţi bani pe artificii, petreceri şi altele de genul ăsta, pentru ca unii să iasă în evidenţă. Eu cred că e nevoie şi de astfel de evenimente publice, dar la un nivel mai scăzut”.

Întrebat dacă se referă la un primar anume, Ioan Lazăr a răspuns: „Eu cred că s-au cheltuit foarte mult pentru Zilele Oraşului Sebeş: peste 100.000 de euro, 115.000, şi multă publicitate am văzut… Evenimente pentru oameni trebuie făcute, dar cu bani mai puţini. Sunt multe alte lucruri care pot fi făcute cu banii publici: trebuie reparate străzile, canalizare, şcoli, spitale. Dacă tot faci Zilele Oraşului, cred că poţi să o faci cu bani din sponsorizări, iar Primăria să investească în infrastructură. Să mai terminăm cu chermezele pe bani publici”.

Primăria Sebeş a alocat 115.000 de euro pentru Zilele Municipiului Sebeş (trei zile, 18-20 august 2017), fără a explica exact pe ce s-au dus aceşti bani.

 

Foto: Facebook Dorin Nistor

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com