Primarul Aiudului salută proiectul de finalizare a autostrăzii Sebeş-Turda

9 aprilie 2013 07:370 comments

josan 358Mihai Horaţiu Josan: „Aşteptam demult varianta optimă pentru construcţia centurii ocolitoare”

Având în vedere recentele declaraţii ale ministrului Dan Şova referitoare la finalizarea până în 2016 a autostrăzii Sebeş-Turda, primarul municipiului Aiud, Mihai Horaţiu Josan, a salutat proiectul care vine să înlocuiască drumul expres, ultima soluţie tehnică ce fusese prevăzută pentru ruta Sebeş-Turda, unde era neapărată nevoie de fluidizarea traficului. În opinia primarului municipiului Aiud, actuala soluţie tehnică, cea a autostrăzii, nu mai rezolvă doar problema traficului greu a cărui rută tranzitează Aiudul, ci va optimiza circulaţia rutieră pe toată zona Aiud – Ocna Mureş, adică pe toată raza Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Alba de Jos”.

„Aiudul avea demult nevoie de o centură ocolitoare, care să preia în primul rând traficul greu. În ultimii ani, am căutat diverse soluţii, în primul rând financiare, şi sprijin de la Guvern pentru a rezolva această problemă, iar drumul expres Sebeş-Turda, pentru realizarea căruia am elaborat şi o parte a documentaţiei tehnice necesare, a fost ultima soluţie care aşteptam să poată fi concretizată cât mai curând posibil. Actualul proiect al autostrăzii care se preconizează a fi finalizat până în 2016 nu asigură doar construcţia centurii ocolitoare a Aiudului, ci şi o infrastructură de transporturi optimizată de care vor beneficia toate localităţile constituite în  Asociaţia „Alba de Jos”, a declarat primarul municipiului Aiud.

De precizat faptul că unul dintre obiectivele esenţiale ale ADI „Alba de Jos”, din cadrul căreia fac parte 16 localităţi din zona Aiud – Ocna Mureş este modernizarea transporturilor, ca un argument în plus pentru atragerea investitorilor şi dezvoltarea economică a microregiunii. Autostrada Sebeş-Turda traversează zona cuprinsă în microregiunea formată în zona Aiud – Ocna Mureş şi va funcţiona, aşa cum a precizat şi ministrul Dan Şova, ca o centură ocolitoare pentru localităţile Teiuş, Aiud şi Unirea.

„De foarte mulţi ani, am căutat soluţii pentru realizarea centurii ocolitoare a Aiudului. Vorbim despre acest proiect încă de pe vremea Guvernului Tăriceanu, când Ludovic Orban, ministru al transporturilor pe atunci, a fost primul care a înţeles câtă nevoie e de o investiţie care să fluidizeze traficul în această zonă. Parte din documentaţia tehnică fusese elaborată, se făcuseră paşi concreţi, dar guvernul pedelist, o dată instalat în 2008, a ras proiectul de pe lista sa de priorităţi. Acum, iată, proiectul e din nou acolo unde trebuie să fie: pe agenda Guvernului USL. Vreau să le mulţumesc celor care l-au susţinut şi în special colegului meu Florin Roman, vicepreşedintele CJ Alba, care a insistat pe lângă ministrul Şova pentru autostrada Sebeş-Turda. Aşa se pot rezolva problemele comunităţilor, cu sprijin de la autorităţile judeţene şi deschidere din partea Guvernului”, a mai precizat primarul Mihai Horaţiu Josan.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com