Primarul Damian vrea sa faca din Ciugud cea mai eco comuna din tara

7 martie 2017 09:500 comments

Ambiţiosul primar Gheorghe Damian are încă o iniţiativă frumoasă la Ciugud. Cu ajutorul copiilor vrea să facă din Ciugud cea mai eco comună din România.

Patrula Eco împreună cu Şcoala Gimnazială, Poliţia Ciugud, Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba va acţiona pentru a-i face pe oameni să înţeleagă şi să facă ei colectarea selectivă a deşeurilor.

În patrula eco sunt peste 110 copii, practic toţi copiii peste 7 ani din comună participă la acest proiect care vrea să transforme Ciugudul în cea mai eco comună din România.

„De ce copiii ? Pentru că ei sunt viitorul şi pentru căi sunt un vector de imagine. Ţinta noastră este de a avea o comunitate bine educată în domeniul protecţiei mediului şi să plătim mai puţin pentru deşeuri. Înainte plăteam 25, lei, acum 8,06 lei. Acum copiii sub 18 ani şi studenţii nu plătesc. Prin selectarea deşeurilor, fracţia umedă va fi mult redusă şi vom ajunge ca unele persoane să nu plătească nimic pentru deşeurile menajere”, a declarat Gheorghe Damian într-o conferinţă de presă.

Ideea primarului este că prin colectarea selectivă se reduce fracţia umedă (partea cea mai poluantă, greu de prelucrat, de neutralizat). Deşeurile organice (legume, alimente, lemnul etc) se pot distruge în timp, iar hartia, sticla, fierul pot fi colectate şi fructificate din punct de vedere financiar. Astfel dispare o parte importantă din sursa de deşeuri menajere.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com