Primarul Hava asigură că lucrările se vor finaliza în mai

13 martie 2012 17:230 comments

Marţi, administraţia locală din Alba Iulia a organizat o vizită pentru ca jurnaliştii să vadă stadiul lucrărilor la bazinul olimpic din Alba Iulia. Lucrările la această investiţie au început din 2010 şi se derulează exclusiv din bani de la Ministerul Dezvoltării. Deşi în interior mai este destul de mult de lucru, atât constructorul cât şi primarul Mircea Hava au spus că lucrările vor fi finalizate în luna mai.
“Încă mai este de lucru dar este bine că avem finanţarea. S-a modificat soluţia de finisare a cuvei bazinului şi am trecut de la varianta cu liner la cea cu material ceramic. Este mai estetic şi mai durabil. Am mai avut o problemă la structura de rezistenţă a clădirii. Infiltraţiile din acoperiş au corodat armătura de fier a planşeelor iar constructorul a trebuit să ceară Companiei Naţionale de Investiţii aprobare pentru lucrări de consolidare, fapt care a crescut preţul lucrărilor. Noi vrem să îl terminăm în mai, dacă bineînţeles nu o să apară surprize. O să avem un bazin nou pe structura la ceea ce a fost. O să fie nou”, a declarat Mircea Hava.
Edilul municipiului Alba Iulia a precizat faptul că de amenajările exterioare ale bazinului olimpic se va ocupa primăria.
Optimismul primarului Mircea Hava este împărtăşit şi de directorul tehnic al firmei care se ocupă de lucrările de reabilitare. Acesta a declarat faptul că lucrările vor fi finalizate la termenul stabilit, luna mai. “În interior, lucrările la finisaje sunt finalizate în proporţie de 70%, a fost montată gresia, faianţa. La grupurile sanitare s-au realizat instalaţiile sanitare, pe partea de climatizare şi ventilare s-au montat conductele. Vom trece în perioada următoare la placarea cuvei. Mai avem ceva probleme la hidroizolaţie, unde aşteptăm aprobarea investitorilor. Cam acestea ar fi”, a declarat Aurel Daboc, directorul tehnic al firmei care se ocupă de reabilitarea bazinului olimpic din Alba Iulia.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com