Primarul Mircea Hava a fost din nou la DNA

22 octombrie 2012 15:440 comments

Primarul Mircea Hava devine deja un obişnuit al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe care a vizitat-o luni dimineaţa pentru a doua oară în interval de câteva zile, însoţit de către avocaţi, la fel ca şi vineri.
Nici luni, Mircea Hava nu a dorit să declare nimic reprezentanţilor presei, motivând că se află în prezenţa avocaţilor. Singura afirmaţie făcută de unul dintre apărători a fost aceea că cercetările continuă (fără să precizeze însă în ce dosar), deoarece mai urmează să fie citaţi şi alţi martori.
Potrivit unor surse din apropierea anchetei, este vorba despre ultimele audieri în dosarul în care 11 persoane, funcţionari din Primăria Alba Iulia dar şi angajaţi ai firmei STP Alba Iulia sunt cercetaţi pentru acordarea în mod nelegal de subvenţii pentru transportul local. În dosarul 213/P/2011 din 17.02.2012 sunt urmărite penal 11 persoane: primarul Mircea Hava – în calitate de învinuit, pentru săvârşirea infracţiunii de acordare de subvenţii cu încălcarea legii iar Paul Voicu, Ioan Bogăţan, Oliviu Gaspar (Biroul Transport, Liberă Iniţiativă şi Comercial – Direcţia Cheltuieli, Primăria Alba Iulia), secretarul Primăriei, Marcel Jeler, şeful departamentului economic, Teofila Ţâr, Stelian Constantin Nicola (directorul STP) şi alte 4 persoane (funcţionari din primărie şi angajaţi ai STP Alba) sunt cercetaţi pentru complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea destinaţiei subvenţiei conform legii, conform constatării făcute de DNA Alba Iulia.
Se pare că cercetările procurorilor se apropie de final. Astăzi Consiliul Local Alba Iulia va trebui să hotărască, la solicitarea DNA Alba Iulia, dacă se constituie parte civilă, în plus Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea procurorilor DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi a desemnat Curtea de Apel Timişoara ca instanţă competentă să judece acest dosar.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com