Primarul Mircea Hava cere autorităţilor centrale să-şi spună poziţia oficială despre susţinerea financiară a Bazinul Olimpic

27 februarie 2013 12:130 comments

Primarul Mircea Hava a expediat astăzi premierului Victor Ponta, ministrului Liviu Dragnea şi directorului CNI Dan Nicolae Buscu, o scrisoare prin care le cere acestora în mod oficial să-şi exprime poziţia faţă de susţinerea financiară privind Bazinul Olimpic. Acestui mesaj i-a fost alăturat o listă cu semnături ale locuitorilor care sustin petiţia deschiderii Bazinului Olimpic. Până in prezent mai mult de 2000 de persoane au subscris acestui demers.

În continuare vă prezentăm textul scrisorii adresat ministrului Liviu Dragnea de către primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

“Domnului Ministru Liviu Dragnea,

Înainte de toate, vă transmitem un salut cordial din cealaltă capitală a României, Alba Iulia.

Prin oamenii ei de astăzi,  Alba Iulia a arătat tuturor că în acest oraş nu lipseşte dorinţa de a face, dorinţa de a visa şi de a crede în proiecte îndrăzneţe.  Ca primar, reprezentant direct al locuitorilor, doresc să vă informez că planurile de dezvoltare ale municipiului, integrează cu prioritate Bazinul Olimpic, obiectiv aflat în prezent sub tutela Companiei Naţionale de Investiţii. Din păcate, investiţiile ce se derulează aici, au oferit în ultimul timp motive de îndoială şi nedisimulate regrete pentru locuitorii urbei noastre, din pricina întârzierilor în redarea acestui edificiu celor îndreptăţiţi să-l folosească : sportivi sau iubitori ai înotului. Dincolo de discuţiile sterile şi deseori contradictorii pe marginea acestui subiect născute pe plan local, doresc să vă asigur că priorităţile administraţiei pe care o conduc, sunt strict dictate de nevoile imperative ale cetăţenilor. În acest sens, dorim să alăturăm acestui mesaj, în mod obiectiv şi constructiv, adeziunea mai multor locuitori ai oraşului nostru, la dorinţa ca lucrările la acest obiectiv investiţional să fie finalizate cât mai curând. Acest demers este flancat de acţiunile întreprinse de noi concret, prin adoptarea în Consiliul Local a unei hotărâri care certifică disponibilitatea necondiţionată şi imediată de a acoperi cheltuielile ce revin administraţiei locale în mecanismul financiar al acestei investiţii.

Folosesc așadar acestă ocazie, pentru a vă informa de interesul și de hotărârea noastră, dar şi pentru a face apel la obiectivitatea domniei voastre, în soluţionarea acestei situaţii. Vă rugăm să ne comunicaţi poziţia dumneavoastră şi posibilitatea de a susţine în cea mai apropiată rectificare bugetară,  finanţarea pentru Bazinul Olimpic din municipiul nostru. Luăm în considereare faptul ca actuala Lege a Bugetului susţine cu prioritate, finalizarea obiectivelor începute în anii anteriori. Acest lucru ar constitui un element lămuritor care să ne orienteze cu privire la eforturile noastre viitoare. Avem convingerea că veţi percepe pozitiv nevoia locuitorilor, în numele cărora vă adresăm acest mesaj şi vă invităm să vă alăturaţi eforturilor noastre de a valorifica potenţialul de care Bazinul Olimpic din  Alba Iulia dispune.

În așteptarea unui răspuns solidar și încurajator, vă asigurăm de întreaga noastră considerație”.

bazin site

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com