Primarul Rotar Gheorghe Valentin crede ca Vizita Papei Francisc la Blaj il va aduce in centrul atentiei mondiale!

15 ianuarie 2019 15:251 comment

Mare bucurie pentru primarul Rotar Gheorghe Valentin! In naivitatea lui el chiar crede ca apropiata vizita a Papei Francisc il va face sa creasca in sondaje! Uitati numai ce comunicat pompos da pe site-ul primariei: Acest eveniment va așeza Blajul în prim-planul atenției mondiale!

 Considerăm că vizita Sfântului Părinte în „Mica Romă” vine ca o recunoaștere a importanței istorice a Blajului, cunoscut ca un centru al afirmării originii latine a poporului român, un centru al libertății și al valorilor spirituale universale.

 Această vizită istorică confirmă și faptul că sacrificiile Blajului și ale oamenilor formați la lumina ideilor Școlii Ardelene sunt recunoscute ca valori fundamentale ale demnității umane!

 Se întâmplă rar în istorie ca o comunitate mică, de 20.000 de locuitori, să fie aleasă pentru a găzdui un astfel de eveniment!

 De aceea municipiul Blaj a primit cu bucurie onoranta misiune de a organiza vizita   Sanctității Sale Papa Francisc și va depune toate eforturile necesare pentru ca șederea la Blaj a Suveranului Pontif să se desfășoare în cele mai bune condiții.

 Organizarea unui eveniment de asemenea amploare nu va fi deloc simplă, însă – alături de locuitorii Blajului, împreună cu Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică și cu toate instituțiile implicate – suntem siguri că Blajul se va ridica la înălțimea acestei vizite istorice.

 Încă de pe acum, comunitatea Blajului urează bun venit Sfântului Părinte, precum și zecilor de mii de pelerini care doresc să-l întâmpine pe Câmpia Libertății!

Patetic! Sa nu-ti vina sa plangi?

                       

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com