Primăvara înseamnă la Blaj reluarea lucrărilor edilitare

15 aprilie 2013 14:452 comments

Deşi primăvara a fost neprielnică, prima jumătate a lunii aprilie a marcat reînceperea lucrărilor de investiţii edilitare la Blaj.

„Specialiştii spun că un oraş este în dezvoltare dacă peste 33% din bugetul propriu este îndreptat către investiţii. Blajul alocă de mai bine de 5 ani peste 40% din buget  către acest capitol, fapt care atestă scriptic direcţia către care ne îndreptăm”, a declarat primarul Gheorghe Rotar.

Evident se urmăreşte contunuarea, finalizarea lucrărilor începute în 2012: amintim grădiniţa de pe Câmpia Libertaţii, modernizarea pieţei agroalimentare, modernizarea parcului Timotei Cipariu şi construirea celor două noi cămine culturale la Petrisat şi în Mănărade. Exceptând grădiniţa, toate celelalte investiţii amintite vor fi finalizate în acest an.

Cea mai amplă lucrare de investiţie derulată în acest an la Blaj este extinderea canalizării şi construcţia staţiei de epurare.

În cartierul Ciufud mai sunt doar două străzi pe care extinderea reţelei nu a fost efectuată. În întreg cartierul 40% din branşamente au fost realizate.

În cartierul Veza s-au încheiat lucrările pe străzile Golescu, Iazului şi Morii, în prezent frontul de lucru fiind pe str. Alexandru Borza. În maxim trei luni canalizarea va fi funcţională pe cuprinsul întregului cartier în proporţie de 100%.

În cartierul Câmpul Libertăţii, pe strada Gheorghe Bariţiu deşi extinderea a fost realizată, racordarea se va putea efectua doar anul viitor, odată cu finalizarea construcţiei canalului colector mal drept. Aici lucrările vor demara la începutul verii pe tronsonul alcătuit de străzile Aurel Vlaicu, Iuliu Maniu şi Clujului.

Concomitent cu lucrările de extindere a canalizării la ieşirea din oraş spre Alba Iulia continuă în ritm alert construcţia staţiei de epurare. Termenul de finalizare al acesteia este primăvara anului viitor.

În cursul săptămânii trecute a fost demarată o altă investiţie la nivelul localităţilor componente, centrul din Mănărade urmând a fi modernizat. De asemenea va fi realizat iluminatul arhitectural al Bisericii Evanghelice, monument istoric în stil gotic, ridicat în secolul al XIV-lea.
drum Blaj358

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com