Primele confiscări de obiecte pirotehnice in Alba

26 noiembrie 2019 17:160 comments

Primele confiscări de obiecte pirotehnice, în cadrul Panului de acțiune Foc de artificii 2019.

 

În urma unor controale la societăți comerciale din Abrud și Câmpeni, polițiștii au confiscat peste 2.300 de obiecte cu conținut pirotehnic, comercializate ilegal. Controalele s-au desfășurat în cadrul Planului de acțiunile „Foc de artificii 2019”.

 

La data de 25 noiembrie 2019, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din IPJ Alba au efectuat mai multe controale, la societăți comerciale din orașele Câmpeni și Abrud.

 

Cu ocazia acestor controale, la două dintre societățile verificate au fost identificate 2310 de obiecte cu conținut pirotehnic, pentru comercializarea cărora reprezentanții societăților nu au putut prezenta autorizație.

 

Obiectele pirotehnice au fost confiscate, iar față comercianții care le-au pus în vânzare, fără să dețină autorizație, au fost întocmite dosare penale în cadrul cărora sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

 

Controalele polițiștilor vor continua.

Reamintim:

Articolele pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1, apărute pe piața românească, nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea acestora fiind permisă în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice, de către fermieri sau de alte categorii profesionale ce utilizează astfel de articole pirotehnice în scop tehnic.

De asemenea, persoanele juridice autorizate nu pot comercializa către alte persoane juridice autorizate decât articole pirotehnice din categoriile pentru care au fost autorizate.

Totodată, persoanele juridice nu pot comercializa articole pirotehnice din categoriile F2-F4. Obiectele pirotehnice din categoria F1 pot fi comercializate pe tot timpul anului

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com