Primele pedepse în dosarul pensiilor ilegale

30 septembrie 2012 13:001 comment

Tribunalul Alba a pronunţat prima sentinţă în dosarul pensiilor ilegale. 113 inculpaţi au recunoscut faptele şi au primit, în cea mai mare parte, pedepse cu suspendare. Patru membri ai grupării au fost condamnaţi la închisoare cu executare.
Sentinţa Tribunalului a fost pronunţată săptămâna trecută şi poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia. Dintre membrii grupării, cea mai mare pedeapsă a primit-o unul dintre cei doi lideri, Constantin Toma, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune în formă continuată. Pentru aceeaşi infracţiune a fost condamnat la 5 ani de închisoare Vasile Toma. Alţi doi membri ai grupării infracţionale, Alexandrina Marcela Pop şi Vasile Dacian Pop, au primit 2 ani cu executare pentru complicitate la înşelăciune în formă continuată. Constantin Toma şi Vasile Toma sunt în arest preventiv, iar ceilalţi doi au interdicţia de a părăsi ţara.
Sunt judecaţi, în continuare, la Tribunalul Alba ceilalţi 54 de inculpaţi care nu au recunoscut faptele, printre care şi restul de cinci membri ai grupării. Dintre aceştia, 42 au fost condamnaţi la câte 2 luni de închisoare cu suspendare, 36 de inculpaţi au primit 2 ani cu suspendare, iar 23 au fost condamnaţi la 1 an de închisoare, tot cu suspendarea executării pedepsei. În total, s-au aplicat 117 ani de închisoare, din care 15 cu executare, iar 102 ani cu suspendare.
Pentru şapte inculpaţi s-a dispus doar sancţiunea amenzii administrative în cuantum de 1.000 lei, în timp ce în cazul unui inculpat s-a dispus încetarea procesului penal ca urmare a decesului acestuia.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com