Prinși de jandarmi în timp ce furau fier vechi

26 noiembrie 2012 16:160 comments

Sorin Poparadu

Un echipaj de jandarmerie, aflat vineri – 23 noiembrie a .c. – în misiune de patrulare în localitatea Lancrăm, a surprins în flagrant doi bărbaţi care sustrăgeau fier de pe o proprietate privată.
Deşi terenul este împrejmuit cu gard pe care sunt dispuse plăcuţe care interzic accesul, proprietarul acestuia le-a declarat jandarmilor că este des vizitat de cei care îşi câştigă existenţa din colectarea şi valorificarea fierului vechi. Pentru a găsi deşeurile feroase aceştia sapă gropi, unele dintre acestea fiind foarte de adânci, având malurile instabile şi constituind un risc la adresa sănătăţii şi chiar a vieţii. Interesul “colecţionarilor”se datorează faptului că, în trecut, acolo era locul de depozitare a deşeurilor rezultate din activitatea unei fabrici de mobilă din municipiul Sebeş.
În urma cântăririi a rezultat faptul că până la sosirea jandarmilor cei doi reuşiseră să sustragă 122 kg de fier. Drept urmare, bărbaţii – identificaţi ca fiind Dumitru R. ( 30 de ani) şi Călin S. ( 25 de ani) – domiciliaţi în Sebeş, au fost conduşi la sediul secţiei de jandarmi din localitate unde au fost efectuate pe numele lor actele premergătoare începerii urmăririi penale, fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com