Prinşi în timp ce recoltau ilegal fructe de pădure

4 iulie 2012 15:360 comments

În perioada 2-3 iulie a.c., treisprezece persoane, originare din judeţul Bihor, au fost sancţionate contravenţional de jandarmii montani, deoarece au fost surprinse în timp ce recoltau ilegal fructe de pădure din zona Arieşeni, judeţul Alba. Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la 10.400 de lei. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării şi predate ocolului silvic competent teritorial, peste 300 kg de afine nesortate.
Reprezentanţii Jandarmeriei Alba reamintesc cetăţenilor că recoltarea din fondul forestier naţional a produselor nelemnoase specifice, fără acordul proprietarului şi/sau al ocolului silvic care asigură administrarea pădurii constituie contravenţie silvică şi se sancţionează cu amendă de la 800 lei până la 1.000 lei.
Produsele nelemnoase specifice fondului forestier naţional sunt reprezentate prin: faună de interes cinegetic, peşte din apele de munte, din crescătorii, bălţi şi iazuri din fondul forestier, fructe de pădure, seminţe forestiere, ciuperci comestibile din flora spontană din cuprinsul acestuia, plante medicinale şi aromatice din cuprinsul acestuia, răşină, alte produse. Produsele pădurii aparţin proprietarilor sau deţinătorilor acesteia, după caz, cu excepţia faunei de interes cinegetic şi a peştelui din apele de munte. Recoltarea şi/sau achiziţionarea produselor nelemnoase specifice fondului forestier se fac pe baza avizelor, a autorizaţiilor şi a actelor de estimare eliberate de unităţile silvice pe principiul teritorialităţii, în conformitate cu normele tehnice aprobate prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com