Probleme la finanţarea lucrărilor la autostrada Orăştie – Sebeş

4 octombrie 2012 17:010 comments

În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul PDL, Clement Negruţ, a precizat că sunt unele probleme cu finanţările la tronsonul de autostradă Orăştie-Sebeş, unde sunt întârzieri în efectuarea lucrărilor, mai ales din cauza finanţării şi a confirmat faptul că unele firme care lucrează în subcontractare nu au mai fost plătite de câteva luni de zile. De asemenea, este greu de crezut că în acest mod se va respecta termenul de finalizare a lucrărilor din 14 aprilie 2013. Un singur exemplu despre faptul că lucrările sunt întârziate este faptul încă nu a început construcţia podului de traversare a autostrăzii, de la ieşirea din Lancrăm, care era anunţată să înceapă pe 1 septembrie.
„Da. Am mai spus-o şi săptămâna trecută. Îmi manifest îngrijorarea faţă de o anumită întârziere în realizarea lucrărilor, nu vă ascund faptul că ieri a fost reprezentantul a două firme subcontractoare care m-au vizitat la cabinet spunându-mi că nu şi-au primit banii de câteva luni. Eu nu vreau să transform acest subiect într-un subiect politic, de aceea chiar vă rog să-mi daţi un răgaz pentru a mă informa corect despre situaţie de la Ministerul Transporturilor, de la CNADR, pentru a vedea care este situaţia. Eu v-am prezentat şi săptămâna trecută, îngrijorarea faţă de această întârziere a lucrărilor şi a plăţilor către firmele care lucrează, cele subcontractoare în mod special. Din punct de vedere al lucrărilor, într-adevăr pot să spun, şi din punct de vedere tehnic, sunt din ce în ce mai sigur, că termenul de 14 aprilie 2013 este departe de a fi respectat, dar mizez în continuare pe profesionalismul constructorului, dar totodată trag un semnal de alarmă la adresa guvernului actual de a nu îngropa ceea ce înseamnă dezvoltare în România şi mă refer aici la investiţii. Aştept răspunsul la adresele trimise ministrului Transporturilor pe care l-am întrebat dacă există finanţare pentru acest tronson de autostradă. Încă nu am primit nimic”, a declarat deputatul Clement Negruţ.
Reamintim că Autostrada Sebeş – Orăştie are o lungime de 82 de km şi o valoare totală a investiţiei de aproximativ 470 milioane de euro. Lucrările au început în anul 2011, iar termenul de finalizare este în aprilie 2013.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com