Probleme la PNL: liberalii se afla in cautarea unei conduceri noi, cu autoritate

7 martie 2017 15:361 comment

Decizii importante ale participanţilor la Consiliul Naţional de Coordonare al Marelui PNL de la Bucureşti de sâmbătă, 4 martie. Raluca Turcan a fost reconfirmată ca preşedinte interimar. Cristian Buşoi a primit un post mare: funcţia de secretar general al PNL. Printre contestatarii noului secretar general s-a remarcat Florin Roman, care a spus că Buşoi nu merită funcţia după ce a luat 12 la sută în alegeri la Bucureşti.

Formaţiunea realizată din fuziunea PNL şi PDL va avea un preşedinte unic, cu autoritate, începând cu 17 iunie 2017, când va avea loc Congresul de la Bucureşti.

În ultimul an PNL a fost condus de persoane contestate sau fără autoritate: Alina Gorghiu, Vasile Blaga şi Raluca Turcan.

Convenţia Naţională se va numi Congres. Noul statut al partidului mai prevede că formaţiunea va avea 4 paliere de conducere:

1.Congresul – cel mai important for al PNL
2.Consiliul National de Coordonare – organismul de dezbatere politică şi de decizii care se reuneşte ori de câte ori este nevoie
3.Biroul Politic Naţional – forul în care se iau toate deciziile majore şi din care fac parte aleşii la congres, liderii judeţeni, foştii preşedinţi ai PNL, liderii grupurilor parlamamentare din Senat, Camera Deputaţilor şi Parlamentul European.
4.Biroul Executiv – se va ocupa de problemele curente.

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com