Programul Campionatului Național de Marș 2018. Cei mai buni sportivi din țară sunt așteptați în weekend la Alba Iulia

23 martie 2018 20:2227 comments

Cei mai buni 150 de sportivi din țară sunt așteptați, duminică, la Alba Iulia, pentru a participa la Campionatul Național de Marș pentru Seniori, Tineret, Juniori 1, 2, 3 și Copii, la masculin și feminin. Competiția este organizată de CS Unirea Alba Iulia, în parteneriat cu Federația Română de Atletism.

Sportivii vor avea de parcurs, de la 2, până la 20 de kilometri, în funcție de categoria la care concurează, iar primul start se ia la ora 9.00, în vreme ce prima festivitate de premiere este programată la ora 11.00. Ultimul start se ia la 11.25, iar ultima festivitate de premiere are loc la ora 13.00. (Programul complet în fotografia atașată)

Categorii, la masculin și feminin:

Copii (12 – 13 ani) fete – 2 kilometri, băieți – 3 kilometri.

Juniori 3 (14 – 15 ani) fete – 3 kilometri, băieți – 5 kilometri

Juniori 2 (16 – 17 ani) fete – 5 kilometri, băieți – 10 kilometri

Juniori 1 (18 – 19 ani) distanță 10 kilometri (băieți și fete)

Tineret (20 – 22 ani) distanță 20 de kilometri (băieți și fete)

Seniori (peste 23 de ani) distanță 20 de kilometri (băieți și fete)

Concurenții vor lua startul, duminică, de la Hotel Cetate, și vor mărșălui pe Bulevardul Horea, cu întoarcere la sensul giratoriu de la intersecția cu Calea Moților, până la Casa de Cultură a Sindicatelor, de unde se vor întoarce pe același traseu. Pe perioada desfășurării concursului, traficul va fi restricționat. Vor fi amenajate puncte de hidratare, cort pentru vestiare și un podium pentru premiere.

Clubul Sportiv Unirea, care are șapte secții active – atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă – și-a propus ca la 100 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România să organizeze la Alba Iulia o etapă de campionat național pentru fiecare ramură sportivă.

Corneliu Mureșan, director al Clubului Sportiv Unirea, a fost desemnat Directorul de Concurs al Campionatului Național de Marș, ediția de iarnă, iar partenerii sunt Federația Română de Atletism, Asociația Județeană de Atletism Alba, Politia Rutieră Alba, Primăria Alba Iulia, Politia Locala Alba Iulia, Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba, Direcția pentru Tineret și Sport Alba, Colegiul National Militar ”Mihai Viteazul” și Casa de Cultura a Studenților Alba.

Secția de atletism a CS Unirea Alba Iulia a ajuns una de referință în România, având de la înființare (anul 1974) și până în prezent, peste 40 de participări la competiții mondiale și europene, inclusiv jocuri olimpice, dar și peste 300 de medalii la campionatele naționale. Cele mai bune performanțe au fost obținute la proba de marș, iar cele mai performante sportive sunt Norica Câmpean, Ana Maria Groza și Ana Rodean.

CS Unirea se află în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului și promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com