Proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate dezbătut la Alba Iulia

21 august 2012 17:130 comments

Vineri, 24 august, are loc, în sala de şedinţe Alba Mall, o conferinţă de dezbatere a proiectului de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate. Evenimentul este organizat de Direcţia de Sănătate Publică Alba în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Alba şi este onorat de prezenţa ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi.
La dezbatere participă reprezentanţi din partea administraţiilor publice locale şi judeţene, a Colegiului Medicilor, a Colegiului Medicilor Dentişti şi a Colegiului Farmaciştilor. Spitalele din judeţ, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alba, Asociaţia Medicilor de Familie, Asociaţia Pacienţilor, O.A.M.R. Alba, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, SANITAS, SMURD, Crucea Roşie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba şi furnizori privaţi de servicii de sănătate vor participa, de asemenea, la conferinţă.
Dezbaterea proiectului de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate se bucură şi de participarea reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică din Sibiu şi Hunedoara, judeţul Alba având rolul de gazdă şi organizator al evenimentului. Dezbaterea va începe la ora 10:30 şi va fi urmată de o conferinţă de presă, la ora 12:00.
„Dezbaterea proiectului de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate este un eveniment important, la care participarea, atât a cadrelor medicale cât şi a reprezentanţilor pacienţilor, este esenţială. În ceea ce mă priveşte, felicit de pe acum şi pe această cale Direcţia de Sănătate Publică Alba pentru iniţiativă, dar şi pentru faptul că a reuşit să asigure prezenţa la conferinţa de vineri, a ministrului Sănătăţii. Sunt convins că dezbaterea are un rol benefic şi poate contribui la o eventuală îmbunătăţire a unui proiect de lege extrem de important”, a declarat prefectul judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com