Proiectul Războinicii daci prezentat la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia

3 aprilie 2013 11:080 comments

IMG_5310
După ce a constituit o mică gardă romană, Muzeul Naţional al Unirii realizează în acest an un grup de războinici daci. Proiectul „Ţinutele Istoriei III. Războinicii daci” a fost declarat câştigător la Administraţia Fondului Cultural Naţional pe locul 1 la secţiunea Activităţi Muzeale.
În cadrul unei conferinţe de presă a fost prezentat acest proiect de 12 războinici daci care vine să se integreze în marele proiect daco-roman pe care Muzeul Naţional al Unirii şi Consiliul Judeţean Alba l-au pregătit pentru promovarea istoriei şi a patrimoniului cultural naţional din judeţul Alba.
Din echipa de implementare a acestui proiect daco-roman fac parte câţiva tineri istorici de la muzeul albaiulian: George Bounegru, Ilie Lascu, Anca Timofan, Liviu Zgârciu, Tudor Roşu, Radu Ota, cu susţinerea Consiliului Judeţean Alba.
Grupul va fi format 12 persoane, care vor fi aleşi dintre voluntari, la fel cum se întâmplă cu Garda Romană de la APVLVM.
Echipele de daci şi romani vor participa la toate activităţile care presupun istoria daco-romană: Festivalul Cetăţilor Dacice, Festivalul Roman APVLVM etc.
Echipamentul unui dac costă aproximativ 500 de euro, al unui roman 1.000 de euro, preţuri minimale, cu precizarea că echipamentele se uzează şi au nevoie de reparaţii…

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com