Promotia 2017 a colegiului militar albaiulian

26 mai 2017 09:491 comment

O nouă promoţie de elevi militari vor absolvi Colegiul Naţional Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia.

Iată cum văd elevii militari finalul celor 4 ani de studii în colegiul militar albaiulian, prin vocea Ioanei Argatu, absolventă a promoţiei 2017.

Gânduri:

„Glasul promoţiei absolvenţilor „Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz – 100” a Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

„Trăim puțin şi nu avem ce face
Şi zbuciumul e fără de folos.
Dar până ce vom reintra în pace –
Deşi puțin, hai să trăim frumos!”

(Trăim puțin, Radu Zaharescu)

În ultimele zile în liceul militar observ cum timpul nu mai este deloc răbdător cu sergenții, ba, din contră, pare că şi-a pierdut întreaga răbdare şi se grăbeşte să ne arunce în valurile vieții. Despre viața de LM-ist se pot spune multe. Acum mă voi opri asupra fericirii de a fi în pragul absolvirii, dar şi asupra nostalgiei pe care toți viitorii absolvenți o simțim, dar pe care nu o recunoaştem cu toții.

Fericirea aceasta vine din mândria cu care vom striga „Absolvent!” peste câteva zile, sub privirile pline de emoție ale părinților, ale profesorilor şi cadrelor care ne-au crescut 4 ani. Sub supravegherea şi dăruirea lor am devenit, din copii, oameni mari, care au curajul să înfrunte viața de aici înainte. Vocile noastre vor tremura de emoție când va răsuna platoul a absolvire, dar în fața acelor emoții vom sta în poziția drepți, plini de curaj, cum am învățat să fim în cei 4 ani petrecuți în liceul militar. Cel mai important lucru pe care l-am învățat în acest liceu este că în viață contează pe cine ai alături, nu unde te afli. În anii de liceu mulți dintre noi am petrecut mai mult timp cu colegii decât cu propria familie şi, fără să ne dăm seama, am legat prietenii solide pe care timpul cu greu le va putea rupe. Am împărțit acelaşi dormitor cu încă 9 persoane, am stat zi de zi aproximativ 9 ore în aceeaşi clasă cu persoane de care mă voi despărți peste câteva zile. Am împărțit bune şi rele – împreună am depăşit stângăcia primei cadenţe şi emoția primei defilări. Împreună am sărbătorit notele de 10 şi competițiile câştigate şi tot împreună am plâns notele mici. Am crescut cu toții îmbărbătați de curajul unui viteaz, care a dat şi numele Colegiului.

Astăzi, când ne apropiem cu paşi repezi spre absolvire, ne închinăm spiritului luptător pe care ni l-a insuflat colegiul, precum şi profesorilor şi cadrelor militare care ne-au dăruit zi de zi din priceperea lor. Poate uneori nu am fost destul de disciplinați şi nu am învățat cât ar fi trebuit, pe măsura eforturilor depuse de cei care ne-au format timp de 4 ani, dar astăzi avem cu toții conştiința că dăruirea lor nu a fost în zadar şi ne luăm responsabilitatea că noi, promoția „Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz – 100”, ne vom ridica la nivelul aşteptărilor lor. Cei 103 de viitori absolvenți merită apreciere pentru tot ceea ce au realizat în aceşti 4 ani, pentru că au dus renumele colegiului albaiulian mai departe. Oameni frumoşi, curajoşi şi implicați – aceştia sunt oamenii care formează compania a III-a”.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com