Propunerile ALDE pentru Prefectura Alba

10 martie 2017 13:575 comments

Într-o conferinţă de presă, co-preşedintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a spus care ar fi în viziunea sa numele cele mai potrivite pentru funcţia de prefect sau subprefect.

Este vorba de Ovidiu Jidveian – consilier local în C.L Alba Iulia şi fost subprefect, Ion Marincaş – fost consilier judeţean, Horaţiu Josan – fost primar al municipiului Aiud, Gheorghe Bora – fost primar al oraşului Baia de Arieş sau Monica Popescu – consilier de specialitate în cadrul Primăriei Alba Iulia.  

„Aşteptăm ca săptămâna viitoare să fie numiţi prefectul şi subprefectul. Atât noi cât şi PSD am făcut propuneri pentru funcţiile de prefect-subprefect. Cel mai probabil funcţia de subprefect va reveni PSD-ului. Eu aş prefera un tânăr, tânăr înseamnă până la 40 de ani. Eu aş perefera o femeie pentru această funcţie. Aţi observat că ALDE are multe femei pe listele de candidaţi şi în funcţiile de conducere”, a concluzionat Ioan Lazăr.

Cursul de funcţionar public poate fi obţinut în 3 luni.

Conform legii funcţiile de prefect-subprefect ar trebui să fie ocupate de funcţionari publici (nu politici), dar realitatea a arătat că toţi prefecţii de Alba au fost oameni politici.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com