Protest al femeilor liberale, zona Blaj, împotriva reducerii concediului maternal

10 decembrie 2010 00:020 comments

Hotărârea actualului guvern de reducere a concediului maternal, a creat nemulţumire în rândul tinerelor mame, care ştiu că nu-şi pot lăsa copiii pe mâna unui stat corupt şi ineficient.
Copiii cresc cel mai bine în sânul familiei, unde se bucură de dragoste, protecţie şi educaţie, de aici şi sensul expresiei “cei şapte ani de-acasă”. Protejarea valorilor familiei asigură viitorul societăţii, familia este mediul în care se pun bazele formării personalităţii copilului, unde acesta este cu adevărat ocrotit şi vegheat de părinţi.
De asemenea, considerăm ca neinspirată măsura guvernului, neexistând infrastructura necesară cuprinderii în creşe şi grădiniţe a tuturor copiilor. O instituţie, prin personalul său, oricât de bine pregătit ar fi, nu poate înlocui îmbrăţişarea maternă.
Prin această măsură, dreptul copilului de a fi alăptat de mamă este încălcat, mai ales că în ultimul timp au existat numeroase campanii de evidenţiere a importanţei laptelui matern pentru sănătatea copilului.
Grupul de iniţiativă a femeilor liberale din Blaj a luat atitudine pentru a-i face pe guvernanţi să renunţe la măsurile luate de guvernul Boc în privinţa mamelor.
„În acest sens, vom cere sprijinul parlamentarilor PNL, cât şi al tuturor celor implicaţi, indiferent de culoarea politică, pentru a-i determina pe guvernanţi să renunţe la o măsura aberantă, care va lovi în viitorul naţiunii.
Grupul de iniţiativă a femeilor liberale Blaj propune o serie de activităţi menite să recâştige drepturile tinerelor mame şi ale copiilor. O primă acţiune este adoptarea unei poziţii publice, desfăşurată în paralel cu campania de strângere de semnături împotriva acestei măsuri. Ni s-au alăturat, până în prezent, numeroase mămici şi viitoare mămici, hotărâte să-şi recâştige dreptul de a fi alături de copilul lor în primii ani de viaţă. Intenţionăm să extindem acţiunea până la strângerea unui număr suficient de semnături care să influenţeze această decizie politică.
Invităm mămicile, viitoarele mămici şi pe toţi cei interesaţi să se alăture protestului nostru”, ne-a declarat Iulian Sarlea reprezentantă a grupului de iniţiativă a femeilor liberale din Blaj.

Octavian Popescu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com