Protest spontan al angajatilor Agentiei de Protectia Mediului Alba

14 martie 2017 16:260 comments

Angajaţii Agenţiei pentru Protecția Mediului Alba au ieşit astăzi în faţa sediului şi au protestat faţă de nivelul de salarizare din domeniu.

Timp de două ore circa 35 de angajaţi au întrerupt programul de lucru marţi, 14 martie 2017.

Angajaţii din sectorul de mediu sunt nemulţumiţi faţă de „de adâncirea inechităților salariale din sistemul public, fapt care, zilnic, ne diminuează nivelul de trai”.

Într-un comunicat, angajaţii nemulţumiţi afirmă: „În prezent, salariile angajaților APM Alba sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noştri bugetari din aceeași familie ocupaţională, au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanțial. Exemplificăm: direcțiile sanitar-veterinare județene, casele de asigurări de sănătate județene, casele județene de pensii, agenţiile județene pentru plăți și prestații sociale, direcţiile de sănătate publică, consiliile județene, administraţiile finanțelor publice județene.

Și altor categorii de bugetari, din familiile ocupaționale învățământ și sănătate, le-au fost acordate importante majorări și alte drepturi de natură salarială.

Nu considerăm că este firesc să fim discriminați ca şi categorie de salariați bugetari doar pe considerent numeric, toți angajații agenţiilor județene pentru protecție a mediului și ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului însumând mai puuţin de 2.000 de salariați în prezent.

Pe această temă ne-am adresat în nenumărate rânduri atât conducerii Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, cât şi Ministerului Mediului, în scris şi în cadrul unor întâlniri oficiale.

Până la acest moment revendicarile noastre nu au fost soluţionate în nici un fel, astfel încât suntem cea mai discriminată şi nesusținută guvernamental categorie de salariaţi plătiţi din fonduri publice.

Dacă revendicarile noastre juste nu vor fi soluţionate favorabil, suntem decişi să declanşăm conflictul colectiv de muncă întrerupându-ne activitatea pe timp nelimitat”.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com